Неће срушити наменску индустрију, Телеком, Стефана Немању..

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић поручио је данас политичарима и тајкунима који су, каже, уложили много у разарање српске наменске индустрије, да се не радују прерано, јер ће та индустрија и српска војска бити још јаче.
Aleksandar Vucic/Tanjug/video
Фото: Александар Вучић Фото: Танјуг/видео
Вучић је поручио да ће "страсти и емоције" појединих политичара и критичара које постоје захваљујући друштвеним мрежама, људској природи, али и неким грешкама људи на власти остати за нама, док ће се на крају памтити дела.
 
Међу њима су, додаје, завршетак Храма Светог Саве, споменик Стефану Немањи, фонтана на Славији, зграда Железничке станице, путеви и пруге широм Србије...
 
"На крају су дела оно што се мери и ја сам на та дела веома поносан, а ти људи нека измере шта су све урадили против своје државе. Сигурно је да неће успети да сруше ни Телеком, ни Стефана Немању, ни Светог Саву, ни било шта друго", рекао је Вучић за ТВ Пинк и истакао да исто тако неће сруштити ни наменску.
 
"Српска наменска индустрија ће да преживи и живи упркос страховитим напорима тајкунских политичара, њихових медија и свих осталих да је униште. Српска војска и наменска индустрија биће јаче", рекао је Вучић.
 
Упитан како коментарише смањење извоза оружја, Вучић је одговорио питањем како да не буде смањен извоз када на интернету постоји више од 500 текстова о афери у Крушику.
 
"Када укуцате "Крушик" прочитаћете 500 текстова о томе како се тамо нешто догодило и да вас питам шта се тамо догодило нико не би знао да каже. Зато што су ти тајкуни заједно са бугарским тајкунима радили за бугарске фабрике, да би те исте гранате и ракете куповали од Бугара, а не од Срба", навео је Вучић.
 
Подсетио је и на критике да српско оружје не би требало извозити у поједине земље, те поручио да је Србија увек извозила оружје тамо где је дозвољен крајњи корисник.
 
"Све што извеземо оружје, извеземо да бисмо зрадили новац и да би ти радници имали плате, те питам да ли хоћете да уништите српског радника?", упитао је Вучић.
 
Сада, додаје, желе да униште Телеком - српску фирму у којој је држава већински власник, да би, каже Вучић, поједини политичари својим тајкунима омогућили "да даље пљачкају".
 
"Како је настао СББ? Тако што су отимали од Телекома, да би могли да трпају новац у своје џепове, е сада када држава јача, обнавља ресурсе и када је народна имовина снажнија, сада удри по народној имовини и држави", навео је Вучић.
 
Казао је да им Телеком смета јер више није "овца за шишање" од које су деценијама крали и украли 30 милиона евра директно, а индирекно, додаје, још више.
 
Како им није сметао Победник?
 
Коментаришући критике на изглед споменика Стефану Немањи у Београду, Вучић је за телевизију Пинк упитао како тим критичарима није сметао "Победник".
 
"Победник је висок 21 метар, па што вам смета Стефан Немања. Причате да је трг био најпрометнији трг, а то је било ругло Београда, а сад ће бити најлепше место. Како вас није стид и срамота", упитао је Вучић.
 
Он каже да све што се гради увек смета, што је био и случај са Ајфеловом кулом у Паризу.
 
Коментаришући захтев редитеља Горана Марковића да му колега Емир Кустурица, који је био члан комисије за избор споменика, каже шта је добро на споменику или да се огради од њега, Вучић је рекао да не жели да говори о томе коме би "они" да се подиже споменик.
 
"Народ Србије ће увек то моћи да оцени", рекао је Вучић.
 
Он је рекао и да ће испред Храма Светог Саве бити изграђен парк, који ће бити величанствен.
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести