Недимовић: Гласао бих против ЕУ, ако је Косово услов

БЕОГРАД: Потпредседник Владе Србије и министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да би гласао против уласка у Европску унију, ако би услов за то било признавање Косова.
nedimovic
Фото: Tanjug (Nenad Nešić)

"Само уз компромисно решење можемо да разговарамо о могућем статусу Косова. Све друго, па и неко будуће чланство у ЕУ, за Србију није довољно", рекао је Недимовић за данашње "Вечерње новости".

На питање да ли очекује да се после доласка Џо Бајдена у Белу кућу појачају пристици на председника Александра Вучића и Србију да парафира споразум о међусобном признању, Недимовић каже да притисци никада нису ни попуштали.

"Они су јаки и стални. Председник то најбоље зна. Међутим, Србија није оно што је била пре 10 година. Управо под његовим вођством смо вратили земљи снагу и углед", истакао је Недимовић.

Верује и да је међународној заједници данас јасније да се Србија не може игнорисати, нити јој се, како каже, може наредити да уради било шта, посебно на своју штету.

Упитан да ли се пронашао у прозивкама председника Вучића да није задовољан радом појединих министара, Недимовић је прокоментарисао да такве оцене тешко падају, али не због позиција, већ због осећаја да можда ниси довољно помогао држави.

Недимовић се осврнуо и на политичку ситуацију у земљу, рекавши да му је баш симпатично то што би они који нису хтели на изборе, сада без икакве одговорности и из топлог дома да учествују у доношењу прописа.

"Ни сто нових ресора, закона и бојкота не може избрисати чињеницу да немате ни програм, ни идеју, ни гласова за прелазак цензуса", поручио је Недимовић опозицији.

Он напомиње да уколико ЕУ има жељу да учествује у дијалогу, власт нема ништа против и додаје да је свако с добрим намерама добродошао, међутим, сматра да тих неколико странака нису ни кредибилне, ни парламентарне.

Подвлачи и да је рано за оцене да СНС и СПС имају заједничког кандидата на председничким изборима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести