Недимовић: Прихваћен Мартиновићев амандман о субвенцијама

БЕОГРАД:  Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је током расправе у Скупштини Србије, о амандманима на предлоге закона о угоститељству и туризму рекао да је прихваћен амандман у коме стоји да се дозвољава увођење националних субвенција за пројекте унапређења руралног туризма.
Branislav Nedimovic
Фото: FoNet

Амандман је поднео шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић.Недимовић је у Скупштини Србије рекао да поред тих националних мера, мера седам у оквиру ИПАРД пројекта подразумева рурални туризам и додао да ће она бити акредитована у септембру.

“Тако да ће поред националних средстава и ова средства бити на располагању”, истакао је Недимовић.

Он је појаснио да та мера подразумева да ће за пројекте од 5.000 евра до 300.000 евра они који имају до 30 лежајева моћи да конкуришу за изградњу објеката, за опремање, за инфраструктуру, за доградњу и све друго што је неопходно да се у оквиру руралног туризма једно сеоско домаћинство може позиционирати на квалитетан начин.

“До пре неколико година о овом сегмент туризма нисмо ни разговарали, али развојем инфраструктуре и финансијских потенцијала и ове ствари су дошле на дневни ред”, рекао је Недимовић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести