Недимовић: Све спремно за попис, издвојено 40 милиона евра

БЕОГРАД: Министрар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас да је за предстојећи попис становништва издвојено око 40 милиона евра и да је за тај посао све спремно.
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović Foto: F. Bakić
Фото: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић Фото: Ф. Бакић  

Он је за Б92.нет рекао да се планирани попис не разликује од претходног, осим што ће цела процедура бити "под лупом".

Појаснио је да ће цео поступак бити контролисан, те да ће представници националних мањина бити укључени у процес имплементације.

Недимовић је навео да је у односу на попис 2011. године, суштинска разлика у томе да ће се овом попису приступити плански и подсећа да је претходни био одложен јер, како је рекао, тадашња Влада није обезбедила новац у буџету за његово спровођење.

"Упркос томе што је епидемиолошка ситуација таква каква јесте, гледаћемо да овај процес остваримо на најбољи могући начин и видим да и код оних који су тада позивали на бојкот сада постоји потреба да учествују у целом процесу, што је додатни квалитет", рекао је министар.

Упитан да прокоментарише да ли ће пописом бити обухваћени и грађани који су се недавно вратили из дијаспоре због последица пандемије коронавируса, Недимовић је рекао да ће "сви ући у попис становништва, јер то није прича о бирачким списковима".

"Они који су одсутни, а ту живе привремено или трајно и они ће бити евидентирани", рекао је Недимовић.

Упитан да прокоментарише како тече вакцинација у руралним срединама, Недимовић је рекао да је задовољан одзивом грађана.

"Људи воле да добију вакцину тамо где живе, дакле, на петсто метара од куће, или у амбуланти, тако да је додатни посао за Владу да у наредних 10 до 15 дана што дубље уђе у целу ту причу и ако будемо могли са покретним мобилним екипама да одемо у сваку улицу где људи хоће да се вакцинишу без икаквог приморавања", рекао је Недимовић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести