Нема игре с државом, биће жесток обрачун с нарко дилерима

„Нема игре са државом, нити ће је бити, поручио је вечерас председник Александар Вучић, који је гостујући на ТВ Пинк говорио о сазнањима о деловању криминалне групе ухапшених Вељка Беливука и Марка Миљковића.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

На ТВ Пинк емитован је поново аудио снимак који показује како Беливук и Миљковић, са сарадницима намамљују жртву Лазара Вукићевића у кућу у Ритопеку, као и фотографију Миљковића и још једне особе.

Вучић је рекао да је реч о особи која је припадала “шкаљарском” клану, која је отета, а чије име није желео да открије, због породице, будући да је и “његов крај био ужасан”.

“То лице, отму га, држе на удаљеној локацији, али не сме да покаже да је на било који начин збуњен, већ као да је све у реду, комуницира са другима из шкаљарског клана, да дођу да ликвидирају Беливука, или да га виде, да га малтретирају… Он њих наводи, шаље поруке Шарцу, Вукићевићу, а заправо их шаље Миљковић. Када Вукићевић дође да се обрачуна са онима који су га тобож ухватили и онда креће најјезивије мучење и грозоморна ликвидација”, рекао је Вучић.

Како је навео, тој ликвидацији нису присуствовали главноосумњичени, већ су наређивали са територије Црне Горе, а тражили су за овог момка посебне методе мучења.

"То је био њихов начин. Шарац је касније убијен у тржном центру у Београду, јер је био опрезнији од Вукићевића”, додао је Вучић.

Он је приметио и да чланови криминалне групе имају сатове са којих снимају тонски и видео, знају шта је контрапратња, што, каже, није криминална обука, већ су то радили људи који су некада били у систему, јер другачије не може.

На питање да ли су ти људи ухапшени, Вучић је рекао да неки јесу, али неки нису.

“Неки јесу, неки нису, али свакако су сви ослабљени, нема ту више никакве снаге. Неће бити игре са државом”, поручио је Вучић.

Поручио је да у земљи не може да се убија и да се дилује дрога.

“Да ли ћете да се побијете на стадиону, то се решава, али да убијате и делите дрогу, то не можете. Моја порука мајкама је да њихову децу нико неће да убија, а дрогу и дилере ћемо да чистимо великом брзином. Биће жесток обрачун са нарко дилерима. Знам да, када ово говорим, шефовима који су на слободи, идем прстом у око. Знам да ми је живот угрожен кад ово изговарам”, рекао је Вучић.

Он је поручио и да је његов посао да уради све што може да Србија буде безбедна и најбезбеднија у региону.

На питање да ли је у септембру прошле године био у БИА и тражио да се покрене акција против мафије, Вучић је рекао да је отишао у БИА, те да је приметио да су и припадници Агенције били изненађени његовом одлучношћу, и пренео како је добио снажну подршку.

Почели смо да чистимо и фудбалску мафију

Председник Вучић је изјавио је вечерас да је држава почела да чисти и фудбалску мафију.

Рекао је, коментаришући неслану шалу Владимира Вулетића на рачун жртава Вељка Беливука, да се мора имати у виду да много људи у фудбалским клубовима ради за мафијаше.

„Истрага је отворена и видећете како консиљере каже који играчи морају да играју“, додао је он.

Вучић је казао да увек нападају њега с причом да је тешко у Партизану, а увек се иза свега крије одлука Беливука и консиљера да на томе граде политичку прилику за рушење стабилности Србије, да би се земља вратила на време разарања, пропадања.

„То није наивно. Веома је широка мрежа“, подвукао је он.

Вучић је рекао да се и сам питао што је увек крив некоме, иако је дао паре Партизану, 2,5 милиона евра, да би играо у Европи, као што је дато и Црвеној Звезди.

„Али направили смо бољи систем, и од последњег кола нема намештања. Нико више не може да каже да има намештене утакмице. Почели смо да чистимо фудбалску мафију, али је потребно време“, додао је он.

Вучић је казао да није пријатно када морате да слушате и читате сваког дана да сте заједно са оваквима у било чему учествовали.

„Поносан сам на чињеницу да сам главна мета ја, а жао ми је што су мењајући исказе сада уплели и Александра Вулина“, рекао је он.

Вучић је казао да и зна коме из страних служби одговара да Србија не буде стабилна.

„Зашто би била стабилна, а није признала КиМ, јача војно и економски, у сваком смислу и погледу“, додао је он.

У Србији ове године нема ни једног мафијашког убиства

Председник Србије поручио је вечерас да нико нема права никога да убије, да у Србији ове године нема ни једног мафијашког убиства, да је у току истрага о умешаности неких из државе у криминал Вељка Беливука и Марка Миљковић, као и да нико, истиче, неће бити заштићен.

Вучић је прецизно анализирајући све што се дешавало од 30. јануара 2017, од убиства на шинама Властимира Милошевића, када се, како је рекао, Србија озбиљно суочила са мафијом.

Указао је да је све почело обрачуном два криминална клана увезеним из Црне Горе, Шкаљарског и Кавачког и да је Властимир Милошевић убијен ни крив ни дужан само зато што као радник обезбеђења није дозволио да се на тим местима продаје дрога.

"Са једне стране су били Дедовић, Кораћ, Стаматовић и остали, мислим Вукотић, а са друге (Радоје) Звицер и комплетна Беливукова екипа, Кашћелан и остали", навео је Вучић.

Анализирајући пресек мафијашки убистава у Србији, Вучић је рекао да се најгоре дешавало 2000-тих година до 2009, а затим 2018.

Тада је каже било катастрофално и "ми смо морали да исправљамо грешке".

"Ја сам председник свих грађана Србије и нико нема права да било кога убија. На крају крајева нисмо ликвидирали ову групу (Беливука) да не би могли да лажу, као што су неки радили 2000. Свако има право на фер суђење, свако има право и да лаже", рекао је Вучић.

Подсетио је да су због директог учешћа у убиство Властимира Милошевића били ухапшени Беливук и Миљковић, који су, каже, потом волшебно пуштени, због наводне контаминације ДНК.

"У њиховом хапшењу учестовао је полицајац Дејан Јовић, храбар полицајац, који је после тога пролазио пакао и због тога је морао да буде ''ометлан'' из полиције", рекао је Вучић и додао да је тужилац тада правилно радио свој посао и тражио Беливуков телефон ради вештачења, али га није добио јер је Беливука, како каже, штитио високи функционер МУП-а.

Председник истиче да управо тада почињу системски проблеми, као да је он први пут о томе говорио у медијима, о контаминираним ДНК налазима и о опструисању истраге убиства на шинама.

"Тада некако креће моје противзаконто прислушкивање", рекао је Вучић, који је прочитао закључак који је потписао Томислав Радовановић начелник УКП МУП Србије који указује да је на нивоу УКП формирана паралелна безбедносна структура с циљем да прати и прислушкује њега и чланове његове породице.

"То је почетак. Потом иде изјава Дејана Миленковић Багзија, који је био шеф специјалне службе да му одређена особа није доставила одређена наређења и захтеве", рекао је.

Председник је рекао да у свему томе можда нема ничије одговорности, али и да је занимљиво да је формирана група "мангуста" која је служила за праћење одређених лица из оба криминална клана и да је утврђео да је притом из једног клана убијено више лица него из другог, а да за та убиства, иако су те собе праћене, ниије бло ниједног доказа.

То значи, закључио је, да ти људи који су пратили те особе више не могу да раде тај посао.

Говорећи о 2018. години, када је МУП био под управом Стефановића и Хркаловић, тада је, каже Вучић, било само шест мафијашких убистава.

Према његовим речима, друга преломна тачка је био покушај убиства Звицера у Кијеву, након чега су, каже, у Србији почелии да нестају људи, а убице се хвале својом свемоћи и снимцима.

"Неки који су за њих радили из МУП-а прислушкивали су мог брата, пратили моје дете достављали информације медијима", рекако је Вучић и додао да је његова порука њима да неће да се опамети.

"Нећу да се опаметим, хоћу да останем поштен према грађанима у овој нашој земљи, до сада нема ниједног покушаја мафијашког убиства. Било је 38 убистава у Србији, али ниједно мафијашко", рекао је Вучић.

У 2020. је било пет убистава и то ових који су нестали, а касније на најбруталнији начин побијени.

"Сад убијајте по Европи и свету, али овде нећете. Хвала европским сестринским службама који су нам помогле да до свега дођемо", рекао је Вучић и поручио да ће се држава обрачунати и са појединцима из државне структуре.

Није ми лако, али победиће нормална и пристојна Србија

Председник Вучић изјавио је да још није одлучено ко ће бити кандидат СНС-а за председника Републике, али када види нека истраживања истиче да му је најважније да ко год да победи Србија у будућности мора да буде у сигурним рукама, да не падне у руке оних који су урушили.

Коментаришући истраживање ИПСОС-а које у својој анкети има и питање за кога ће грађани гласати, ако Вучић не буде кандидат, председник је рекао да слично страживање има и СНС.

"То је зато да будем искрен, јер сам имао много тешких дана. Не постоји нико на српској политичкој сцени, који није водио ниједан рат, који није уништавао земљу, који је брже повећавао плате и пензије, запосленост, а да му је породица више проказивна", рекао је Вучић гостујући на Пинк тв.

Није му, каже, једноставно и томе у прилог приметио да никад није имао баш густу косу, али је, каже, она данас седа, што од старости, што од свег другог.

Није, истиче, лако да слуша да га оптужују да је убио Цвијана, да је учествовао у убиству Оливера Ивановића или да је власник куће Ритопеку, јер, како каже, неки људи се секирају и када их комшије оговарају код фризера.

"А ја ово морам да трпим. Не дам да Србија буде земља у којој ће неко други да води политику, јесам стуб независности Србије са својим сарадницима и народом и грађанима, али знају они, што воде кампање да би лакше побеђивали", рекао је Вучић.

Видећемо, истиче, ко ће се кандидовати за председника Србије, да би Србија остала у сигурним рукама и да би напредовала.

Најавио је много добрих вести у наредним месецима и години и захвалио Пинк телевизији, пре свега грађанима на подршци.

"Људи су ти који ми дају снагу. Увек је мање оних који желе да баце камен на оног што камен гура узбрдо, увек је више оних који препознају труд и рад и то поштују", каже председник.

Они који воде кампању против њега, рекао је, успели су да тим оптужбама на његов рачун уједине СНС као никада, а СНС, истиче није лака странка за вођење јер у њој има оних који су различитих мишљења и као пример навео Владимира Ђукановића и Зорану Михајловић.

"Они мисле све различито и зато је СНС таква партија, само тако може да буде и тако велика и тако снажна", навео је.

Истиче да су они који га оптужује ујединили и све нормалне људе који не наседају на мафијашке провокације и који хоће да Србија буде слободна.

"Срамота је да морам да одговарам оваквим кољачима. Хвала људи на подршци и на свему. Поносан сам на резултате, ово је период најбржег напретка Србије у њеној историји, то су подаци, све више се људи враћа у земљу. Србја се неповратно променила и победиће нормална и пристојна Србија", поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести