НЕНАД НЕШИЋ: Скрнављене споменика на Казанима је ПРЕТЊА ПРЕОСТАЛИМ СРБИМА У САРАЈЕВУ

БАЊАЛУКА: Министар безбедности у Савету министара БиХ Ненад Нешић обишао је Казане, стратиште страдања Срба у Сарајеву, и затражио од федералне полиције и тужилаштва да хитно открију и процесуирају починиоце гнусног ноћашњег злодела.
s
Фото: Youtube printscreen/ N1

"Срамотни, претећи графит, злодело је над невиним душама, али и стравичан претња малом броју преосталих сарајевских Срба који живе у том граду. Овакво злодело не сме проћи без најоштрије казне. Мртви морају имати смирај, а живи бити безбедни", казао је Ненад Нешић. Он наводи да је невиђена срамота и подвала да на споменику страдалницима не пише да су Срби и да Град Сарајево данас саопштава да је оскрнављен споменик "страдалим грађанима".

"Зверски су убијени само зато што су Срби. Споменик је ноћас оскрнављен јер су жртве Срби. И то је урадио неко у коме живи злочинац Цацо, који је сахрањен као херој. Ноћас је упућена порука да постоје људи који су спремни убијати цивиле само зато што су Срби. Сејање страха, мржње, не смеју проћи некажњено. Време је да постанемо нормално друштво које ће се према свим жртвама односити са истим пијететом. Нека је вечни смирај свим мученицима", поручио је Нешић.

Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево добило је пријаву да је протекле ноћи на Казанима оскрнављен споменик убијеним грађанима Сарајева.

На споменику, који је 2021. године подигнут одлуком Градског већа Сарајева, црвеним спрејом је исписано "Живи Цацо у нама".

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести