Нетанијаху: На помолу нова ера за Израел и Косово

ПРИШТИНА: Израелски премијер Бенјамин Нетанијаху обратио се вечерас поводом јеврејске Нове године грађанима Косова и припадницма јеврејске заједнице на Косову и рекао да последњи догађаји уливају наду да је на помолу "нова ера" од које ће имати користи и грађани Израела и грађани Косова.
Benjamin Netanjahu  Foto: AP Photo/Oded Balilty
Фото: AP Photo/Oded Balilty

‘‘Шаљем топле Рош Хашана поздраве свима вама у Приштини. У овој години пружам руку пријатељства народу Косова. Последњи развој догађаја између Израела и Косова могао би да помогне уласку у нову еру од које ће оба народа имати користи’‘, наводи се у писаној поруци Нетанијахуа прочитаној окупљенима на церемонији прославе Рош Хашане у Приштини.

‘‘Убеђен сам да можемо да постигнемо толико тога заједничким радом и најискреније се надам да ћемо то и остварити’‘, истиче се у поруци израелског премијера.

Прослави јеврејске Нове године у Хотелу ‘‘Емералд’‘ у Приштини присуствовали су и председник привремених приштинских институција Хашим Тачи, премијер Авдулах Хоти, председница скупштине Вјоса Османи, као и бивши премијер и лидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести