Нетанијаху прихватио позив Вучића да посети Србију

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са израелском председником Бењамином Нетанијахуом и том приликом га позвао да посети Србију.
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu Foto: AP
Фото: Izraelski premijer Benjamin Netanijahu Foto: AP

Нетањаху је прихватио Вучићев позив, како би наставили да унапређују политички дијалог, економску сарадњу и културне везе Србије и Израела, чиме би оснажили и међусобно разумевање и поверење, истиче се у саопштењу председникове Службе за сарадњу с медијима.

Председник Вучић је рекао премијеру Нетањахуу да је Србија увређена учешћем авиона и пилота израелског ратног ваздухопловства у тзв. прослави операције "Олуја" у Книну, али да је спремна да ради на јачању сарадње са Израелом, у духу најбољег и најчвршћег пријатељства српског и јеврејског народа. 

"Србија остаје посвећена развоју свеукупних односа са Израелом и са задовољством истичем како је Београд недавно пријатељски дочекао председника Ривлина, када је једној улици додељено име Теодора Херцла, духовног оца израелске државе", нагласио је председник Вучић.

Двојица саговорника су се сагласили да постоје велике могућности за сарадњу двеју земаља у пољопривреди, као и у информационим технологијама, с обзиром на велико искуство Израела у тим областима, истиче се у саоштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести