Нетанијаху Вучићу: Радујем се сусрету у Јерусалиму

ТЕЛ АВИВ: Премијер Израела Бењамин Нетањаху захвалио је председнику Србије Александру Вучићу због постављања заставе са Давидовом звездом за згради Председништва Србије.
netanjahu, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Ariel Schalit)

"Хвала председниче Вучићу. Радујем се нашем сусрету у Јерусалиму", написао је Нетањаху и ретвитовао Вучићев пост са фотографијом на којој се види да је на згради Председништва, на Андрићевом венцу, поред српске окачена и застава са Давидовом звездом.

"Овај знак био је симбол покушаја уништења јеврејског народа од стране нациста. Данас је симбол части. 75 година касније. Никада више", написао је Вучић на својим званичним налозима на Твитеру и Инстаграму, а уочи одласка у Израел на обележавање 75. годишњице ослобођења Аушвица.

У Израелу ће ове недеље бити обележен Међународни дан сећања на Холокауст и 75 година од како је Црвена армија ослободила Аушвиц, логор смрти у којем су нацисти убили око 1,3 милиона људи, међу којима више од милион Јевреја.

Више од 40 лидера, међу којима је и председник Србије Александар Вучић, присуствоваће у четвртак церемонији у меморијалном центру "Јад Вашем" у Јерусалиму.

Фото: twitter

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести