НИКАД ТЕЖИ САСТАНАК Петковић: Свима је јасно да је Курти главни кривац! Српски народ треба да зна да ИЗА СЕБЕ има Србију и њеног председника

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је вечерас да никад тежем састанку није присуствовао него што је био данашњи председника Србије Александра Вучића и амбасадора земаља Квинте, као и да је свима у просторији било јасно да је за тренутну ситуацију на КиМ главни кривац премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

Он је након састанка Вучића са амбасадорима у Председништву Србије рекао за Танјуг да је уредба о платном промету, која ће сутра ступити на снагу још један насилни акт који је директно усмерен на опстанак српског народа.

Председник Вучић је водио суштински важне одговорне разговоре са амбасадорима Квинте, и сутра ће имати бројне разговоре који се односе на то. Чинимо све да овакво понашање Куртија зауставо. Одлуке ћемо доносити стрпљиво и мудро имајући на уму дугорочни циљ, рекао је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ је додао да ће се наредних дана Вучић обратити јавности у вези са овом темом, као и у вези с одлуком о укиданњу динара.

Српски народ треба да зна да има иза себе Србију и председника Вучића и никада нећемо одустати од свога народа и борићемо се за заштиту њихових  права, јер Срби имају права на КиМ да живе, опстају, имају своју будућност, платни промет и да функционишу наше институције. Од тога никада нећемо одустати, нагласио је Петковић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести