Нико не може да напредује на сузама и страдању

АПАТИН: Нисам сигурна да ико на овом свету може да напредује на сузама и на страдањима другог народа, изјавила је потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић коментраишући то што Хрватска слави војно-полицијску акцију “Олуја”.
mihajlovic
Фото: Tanjug (Nenad Nešić)

Навела је да је Србија јуче обележила "Олују", да ће то чинити сваке године, те да је за Србију "Олуја" најтужнији дан, током које је из Хрватске протерано 250.000 Срба и више од 1.000 убијено.

Ја нисам од оних који ће рећи ''да, баш ми је жао што нисам узела пушку па се борила'', као што смо то имали прилику да чујемо од званичника Републике Хрватске, рекла је Михајловћ одговарајући на питање новинара током посете Апатину.

Нагласила је да хоћемо да сачувамо наше сећање и у том смислу навела и да је важно што 4. август обелажавају заједно Србија и Република Српска. 

Некако је то све било са стране, некако нико није хтео да прича о томе раније. Обележаваћемо 4. август стално, али с друге стране Србија иде и хоће да буде савремена и модерна држава. Ми смо за договор са свима, али пустите нас да имамо наша сећања на тужне дане који то јесу, поручила је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести