Норвешка дала Србији пет милиона евра; Вучић: Хвала на огромној помоћи

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Краљевине Норвешке Јерном Еугеном Јелстадом, који је председника обавестио о донацији од 5 милиона евра, коју његова земља упућује Србији као хитну помоћ Србији у борби против #COVID19.
instagram.com/buducnostsrbijeav
Фото: instagram.com/buducnostsrbijeav

Председник је на инстаграм профилу buducnostsrbijeav објавио вест о томе и захвалио Норвешкој на огромној помоћи након сусрета са амбасадором Јелстадом.

"Хвала на огромној помоћи. Хвала што сте показали не само симпатије, него и стварно пријатељство у тешким временима", написао је Вучић.

Норвешка је једина европска земља која је помогла Србији у борби против корона вируса.

Након неколико минута, председник Вучић је додао:

"Веома је важно што су наши норвешки пријатељи пронашли начин да нам помогну. Хвала им на љубави и пажњи коју показују према нашем народу. Надамо се да ће наши норвешки пријатељи успети да нам обезбеде 10 респиратора и то би био огроман допринос нашем здравственом систему.

Важно је да сачувамо животе. Морамо да будемо уједињени у борби за живот. Молим вас да пренесете искрене поздраве норвешком народу! Уверен сам да ћемо уз вашу помоћ и подршку успети да пребродимо овај тежак период и да победимо. Живело српско-норвешко пријатељство. Живела Србија!".

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести