Нова апликација КарГо Технолоџиз за ново такси удружење

БЕОГРАД: У Агенцији за привредне регистре регистровано је ново такси удружење "Нови такси - мој такси" које ће бити партнер ЦарГо, саопштено је данас на конференцији за новинаре на којој је потписан Меморандум о разумевању и озваничена сарадња компаније ЦарГо Тећнологиес и новог такси удружења.
CarGo
Фото: Ilustracija/appcargo.net

Компанија ЦарГо Технолоџиз обезбедиће апликацију за ново такси удружење "Нови такси" у ком ће, како је најављено, моћи одмах да раде таксисти који имају регистроване предузетничке радње и дозволе Града Београда.

Директор ЦарГо Тећнологиес Вук Губеринић рекао је да је та компанија пружила руку да помогне таксистима, који би да "пригрле" нову технологију.

"Обећали смо помоћ у такси бранши, да направимо нову апликацију за ново такси удружење", рекао је Губеринић.

Он је додао да и даље стоје иза тога да таксистима гарантују приход од 150.000 динара месечно, помоћ онима који имају проблем у плаћању пореза, као и помоћ да набаве нова возила.

"Наша улога као и до сада биће да правимо технологије, ми смо високотехнолошка фирма. Препознали смо потенцијал разних тржишта не само услуга превоза и повезивања грађана, него и друга тржиста. Направићемо нову апликацију за ''Нови такси'' и помоћи људима да боље органузују своје пословање", рекао је Губеринић и најавио да ће та компанија ускоро грађанима показати још неколико нових технологија.

Дешавања у такси бранши Губеринић види као "хаос и безакоње".

"Ми имамо добру вољу да помогнемо људима у невољи, нисмо били дужни да им помогнемо и преузмемо дуговања на себе", рекао је Губеринић и навео да ће његова компанија помоћи таксистима у репрограму дуговања која укупно износе 2,9 милијарди динара и приликом набавке возила под повољним условима.

Објаснио је да ће ЦарГо Тећнологиес изнајмљивати технологију по тржишним условима за такси делатност и то бесплатно првих шесет месеци, након чега ће наплаћивати одржавања софтвера.

Ново такси удружење регистровано је јуче, а оснивач и заступник Уговорне привредне такси коморе Србије Милорад Ðокић рекао је да је штрајк таксиста злоупотребљен против ЦарГоа, компаније за коју наводи да је таксистима пружила руку и оценио да штрајк таксита постаје "опасан".

Ðокић каже да се на сарадњу са ЦарГо одлучио како би наставио дугогодишњу борбу за опстанак таксиста, званично се, наводи, са Губеринићем упознао пре четири, пет дана и прихватио је сарадњу како би се помогло часним и поштеним људима који раде тај посао.

"Имамо обавезу да уводимо нове технологије због наше деце. Обећање да ћемо добити нашу домаћу такси апликацију значи да ће новац који се овде буде правио у целом том кругу остати у земљи", рекао је Ðокић.

За таблу "Нови такси" каже да је алтернатива и позива све колеге да "заједно граде кућу".

"Сарадња коју данас почињемо уз потписање Меморандума доноси светлу будућност такси служби, вратиће поверење у такси службу и таксисте, а тиме ћемо лакше, више и боље зарађивати и ми и наше породице, тиме ћемо нашој деци обезбедити светлу будућност", каже Ðокић.

За представника таксиста који штрајкују Александра Белића каже да је "неприкосновени власник такси службе у Београду, а и шире", да "не представља таксисте и њихове интересе, него ради нешто друго" и наводи да је штрајк таксиста политички злоупотребљен и да је Белић само "пион у нечијим рукама".

Ðокић, који је показао таблу новог такси удружења, позвао је председника Србије Александра Вучића и премијерку Ану Брнабић да га приме и навео да прихвата пружену руку Владе, која је позвала на разговоре и обуставу блокаде Београда.

Међу таксистима, како каже, има много часних и поштених људи који раде тај тежак и одговаран посао, а има и близу 20 одсто "послушника" у "картелима".

"Био сам дуго година у разним удружењима и самим тим у тим картелима док нисам основао своје предузеће пре неколико година", рекао је Ðокић и навео да саветник у Уговорној привредној такси комори Србије Бошко Вукојевић наметнуо борбу против ЦарГо.

"ЦарГо је технологија, пут напред, без обзира колико тешко прихватамо промене не можемо их избећи. Бошко Вукојевић ради под такси таблом која исто тако уводи нову технологију", рекао је Ђокић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести