НОВА ВЛАДА ПРЕ 1. АПРИЛА? Вучић: Пред будућим министрима је ПУНО ПОСЛА! Чекају нас ЕКСПО и много других обавеза

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је пред Скупштином Србије и владом која ће у наредном периоду бити формирана пуно обавеза и посла и позвао будућу председницу Скупштине Ану Брнабић да да све од себе како би важне одлуке о функционисању парламента, будуће извршне власти и организацији избора могле да буду донете на време и како би покушали да нова влада буде формирана пре првог априла.
v
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Ми морамо да негујемо своју демократију, да верујемо у своје капацитете, да градимо Србију. Много посла имамо и морамо да покушамо пре 1. априла да изађемо у са новом владом, јер нас чека и Експо и много обавеза, рекао је Вучић на конференцији за медије након састанка у згради Председништва са лидерима владајућих странака, како би донели важне одлуке у вези са организовањем локалних избора, функционисањем скупштине Србије и будуће извршне власти.

Председник је додао да нико не жели да слуша кампању о локалним изборима која ће трајати три месеца и када су локални избори у питању, људе она занима само последњих петнаестак дана, и позвао будућу председницу Скупштине Србије Ану Брнабић да до тада напорно ради како би важне одлуке о функционисању парламента, будуће извршне власти и организацији избора могле да буду донете на време.

Ја сам поносан на странку којој припадам, а која је прихватила нешто што мислим да је разумно, што мислим да је лековито за наше друштво. Јер после овога добили су и оно што су тражили, као у фонтани жеља, рекао је Вучић у вечерашњем обраћању грађанима и оценио да су представници опозиционих партија добили све шта су тражили у својим захтевима.

Председник је истакао да ће, уколико СНС изгуби на локалним изборима, честитати победу онима који освоје више гласова, али да ће дати све од себе да помогне људима у чију снагу, рад и енергију верује.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести