Новчана помоћ и допремање хране за Драгицу Гашић

КЛИНА: Повратници у Ђаковицу Драгици Гашић, Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила је новчану помоћ од 300.000 динара, као и допремање хране, док је Вуксану Гојковићу, који јој помаже, обезбеђено радно место, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.
с
Фото: Youtube Printscreen

Петковић је током посете општини Клина рекао да је случај Драгице Гашић изнео у Бриселу у оквиру дијалога Београда и Приштине и навео да, ако Приштина жели нормализацију односа, мора пре свега да поштује основна људска права.

"Ако неко мисли да се на такав начин ради повратак Срба на КиМ, опасно се вара, јер су поруке које се шаљу, као у случају Драгице Гашић, поруке застрашивања интерно расељених како се не би вратили", рекао је Петковић, преноси Косово онлајн.

Он је истакао да је одлучено да се Драгици Гашић помогне финансијски, да додатно опреми стан, обезбеде услове, а држава Србија ће, додао, да помогне све што може, пре свега, у безбедносном смислу, јер то је најважније", казао је Петковић који је посетио Драгицу Гашић у Шаковици.

Драгица Гашић је рекла да жели да се сви Ђаковчани врате, да има с ким да проговори.

"Ја да одем код њих, они да доду код мене, то ми је жеља. И препоручујем да се врате, да ми праве друштво", рекла је Гашић, коју је данас посетила делегација Канцеларије за КиМ.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести