Нови Бечеј постао лигашки

Преласком актуелног председника општине Нови Бечеј и донедавног председника Покрајинског одбора Либерално-демократске партије за Војводину Саше Шућуровића у Лигу социјалдемократа Војводине,

та странка, која је до сада у тој банатској општини била опозициона, постала је владајућа странка, и то с највећим бројем одборника јер је и осам одборника „Преокрета“ отишло за Шућуровићем у ЛСВ.

Та одлука донета је на страначком састанку ЛДП-а пре више од недељу дана, када су свих осам одборника јавно подржали Шућуровићев излазак из ЛДП-а и улазак у ЛСВ и изјаснили се за прелазак у странку Ненада Чанка. Како кажу наши извори из „Преокрета“, с одборницима у општинском парламенту пут ЛСВ-а кренули су и говото сви чланови Општинског одбора ЛДП-а, тачније 69 од 72 члана који су присуствовали седници.

Том одлуком Шућуровић је потврдио свој останак на челу општине јер је у Скупштини Новог Вечеја добио још два одборника више који ће га подржавати, а остали коалициони партнери из локалне власти нису имали примедби на промену политичког дреса првог човека општине.Наиме, у општинском парламенту од 31 одборника, у опозицији је било седам, с тим што је ДС имао пет одборника, а ЛСВ два.

Након приласка Шућуровића и одборничке групе „Преокрет“ ЛСВ-у, сада нова одборничка група има десет одборника, два више од СНС-а, који има осам и такође је у општинској власти. У владајућој већини Новог Бечеја још учествују и СРС, СПС, СВМ и одборници бившег УРС-а, а сви имају по два одборника. Тако ће након политичког прегруписавања на предстојећој седници Скупштине општине Нови Бечеј у опозицији бити само Демократска странка са својих пет одборника.

Образлажући одлуку о приступању ЛСВ-у, Саша Шућуровић је саопштио да је „дошло време да се политичка сцена укрупни и да се у Лиги социјалдемократа Војводине и око ње окупе и уједине сви они који желе да се боље живи у њиховом месту и читавој Војводини”.
Он је додао да је наставак његовог политичког деловања у складу с политиком коју је спроводио и до сада у оквиру проевропски оријентисане партије, која је такође пропагирала високу аутономију Војводине, али да сматра да ће се „окупљањем релевантних снага ефикасније спровести у дело циљеви који су у интересу свих Војвођана и становника општине Нови Бечеј“.

Нови Бечеј је тако постао једина општина у Војводини где ЛСВ има председника општине, али и већину у општинском парламенту. 

А. Савановић
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести