Нови инцидент у Вуковару: „Убиј Србина“ и на Дан победе над фашизмом

ЗАГРЕБ: У Вуковару се данас, на Дан победе над фашизмом, догодио нови антисрпски инцидент, након што је прошле недеље група навијача у Боровом селу узвикивала "Убиј Србина", јављају хрватски медији.
VukovarBLU
Фото: Dnevnik.rs

Како је изјавио председник вуковарског СДСС Срђан Колар, код ресторана Морнар око 11 часова група од око 100 младића обучених у црно поново је узвикивала "Убиј Србина", а полиција је реаговала.

Према писању портала Новости.хр, ти младићи су крај крста у Вуковару уз бакље развили транспарент на којем је писало: "Кољачи и злочинци табу су тема. Хрвате се у затвор за узвике спрема".

Колар рекао је да су га због овог догађаја звали бројни грађани Вуковара који су узнемирени након сличног инцидента који се десио на православни Ускрс у Боровом селу.

Верујем да је до свега дошло због бунта јер су приведени они који су прошле недеље у Борову скандирали сличне пароле, оценио је Колар.

Портпарол Полицијске управе вуковарско-сремске Драгослав Живковић потврдио је да је дошло до окупљања између 150 и 200 људи код крста у Вуковару, да окупљање није било најављено, као и да је полиција контролисала скуп.

Група од двадесетак млађих мушкараца прошла је на православни Ускрса кроз Борово село уз повике "Убиј Србина" и "Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати", а пратила их је полицијска патрола.

Због тог инцидента хрватска полиција је поднела кривичне пријаве против 14 особа.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести