Нови сазив ДВТ благовремено ће спровести изборне поступке

БЕОГРАД: Министарка правде Маја Поповић изјавила је да је сигурна да ће нови сазив Државног већа тужилаца (ДВТ) ићи у сусрет свим прописаним надлежностима овог тела, а нарочито благовременом спровођењу изборних поступака, саопштило је Министарство правде.
maja popovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Поводом саопштења Удружења судија и тужилаца (УСТ) које је данас позвало ДВТ да приступи благовременом спровођењу изборних поступака за јавне тужиоце и заменике јавних тужилаца, министарка наводи да је поступање у складу са основним интересима јавно-тужилачке организационе структуре основни постулат.

У складу са законом биће оглашени избори. Министарство правде ће, сходно својим надлежностима, дати максималну подршку раду свих јавних тужиластва у Републици Србији, а посебно јачању њихових материјалних и техничких услова рада, наводи се у изјави министарке правде.

Удружење судија и тужилаца Србије раније данас је позвало ДВТ да без одлагања приступи попуњавању јавних тужилаштава у читавој земљи, односно да распише и спроведе огласе за избор заменика јавних тужилаца.

То удружење у саопштењу подсећа да претходни сазив Већа није спровео ниједан конкурс у последње две године, да није одржана ниједна редовна седница тог највишег тужилачког органа од почетка пандемије, те да се чини да је претходни сазив више бринуо о свом здрављу, него здрављу заменика јавних тужилаца и јавних тужилаца који су, за разлику од њих, били изложени ризику на послу све време.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести