Новости: Каталонија потврдила грешку ЕУ са Косовом

БЕОГРАД: После референдума о Каталонији најбоље се види колико је признање независности Косова од стране појединих држава ЕУ и света био фаталан потез, јер је тада отворена Пандорина кутија са несагледивим последицама - око тога су се у телефонском разговору сагласили председник Србије Александар Вучић и председник Русије Владимир Путин, пишу Новости.
katalonija, tanjug ap
Фото: Tanjug/AP

Телефеонска веза између Кремља и Андрићевог венца није могла да заобиђе врућу политичку тему подно Пиринеја, која потреса целу Европу, а како наводе Новости, руски лидер се нарочито интересовао за погледе о шпанској кризи које је протеклих дана без увијања и аргументовано износио први човек Србије.

Према наводима листа, током разговора на руском, који је трајао тридесетак минута, Путин је изразио жељу да о овој, али и другим темама битним за односе двеју земаља говори са Вучићем у директном сусрету који би врло брзо могао да буде организован.

Вучић је Путину захвалио на добро обављеном заједничком послу око испоруке "мигова" нашој авијацији.

"Председник Путин је изразио захвалност српском народу и потврђена је обострана жеља да се односи двеју земаља и даље успешно развијају, а први човек Русије казао је да је Вучићева лична улога ту од огромног значаја", наводе извори Новости.

Како су раније саопштили из Вучићевог кабинета, Путин је нагласио да су међународне околности такве да Србија није у једноставном положају, али да је уверен да ће српски народ, као и увек кроз своју историју, показати свој карактер, и под водством председника Вучића превазићи све проблеме.

"Сигуран сам да ће под вашим руководством Србија и српски народ ићи само напред", рекао је у телефонском разговору председник Путин председнику Вучићу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести