НС, Двери, НАДА критиковали данашњи предлог дневног реда

БЕОГРАД: Шефови одборничких група "Двери", "Нада" и Народне странке критиковали су данашњи дневни ред седнице градске скупштине и изнели своје предлоге за допуну дневног реда.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Шефица Одборничке групе Двери у Скупштини града Берограда Радмила Васић казала је на конференцији за новинаре пре почетка седнице да ће та одборничка затражити на данашњој седници смену градског урбанисте Марка Стојчића, председника комисије за планове Скупштине града Београда.

"Тражимо његову одговорност, али и одговоност свих чланова комисије. Поставила сам питање да урбанистички инспектор изађе на терен и прегледа документацију што се тиче усвајања плана у овом случају детаљне регулације за Косанчићев венац и од Министартсва инфраструктуре и грађевинарства добила сам одговор", рекла је Васић.

Додала је да у документу пише да плански документ није донет у скаду са свим прописима.

Према њеним речима поред овог захтева поднет је и захтев за изградњу канализационе мреже приградских општина у градској општини Чукарица, Велика Моштаница, Сремчица, Рушањ, Остружница, Пећани и Руцка, јер људи у тим подручјима, како каже, немају канализациону мрежу.

Шеф одборничке групе Народне странке Милош Павловић изразио је

сумњу у споразумни прекид уговора Града и Кенткарта и упитао зашто

би турски партнер пристао на споразумни раскид уговора без обештећење када годишње од тог уговора има седам милиона евра и то у 13 следећих година.

Он је одао да постоји бојазан да ће Кенткарту бити обештећен на неки други начин, како је рекао, кроз друге послове иза очију јавности.

Шеф одборничке групе НАДА Марко Сарић рекао је да је на дневном реду  10 тачака планова везаних за изградњу, а да Савет за урбанизам није

заседао и да је његово мишљење непознато.

"О томе су разговарали политичари, а не стручњаци. Они ће бити усвојени без мишљења струке, без мишљења људи који су се читав живот обучавали за то. То показује да је политика узела примат над струком и да политички систем у држави не функционише", поручио је Сарић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести