Обнова још једне деонице Гребенског пута на Фрушкој гори

ФРУШКА ГОРА:  Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас почетак радова на деоници Гребенског пута на Фрушкој гори, од хотела „Норцев" до раскрснице са државним путем IIA-100. Радове са 304 милиона динара финансира Управа за капитална улагања АП Војводине, а планирано је око 9,5 километара пута буде обновљено до краја ове године. 
_Mirovic, radovi grebenski put
Фото: vojvodina.gov.rs

Мировић је посетио да је прошле године обновљена деоница пута од Иришког венца до „Електровојводине", а да су на иницијативу Покрајинске владе у току радови и на траси од Банстола до Сремских Карловаца.

„Ови радови су део програма о којем смо говорили пре две године, и који предвиђа обнову Гребенског пута у целој дужини. Посла има доста, јер је Гребенски пут дугачак око 56 километара, а поједине деонице у веома лошем стању, јер у њих није улагано готово пет деценија", казао је Мировић и додао да је већ обезбеђена грађевинска дозвола да се наредне године настави и са радовима према западној страни Гребенског пута од Венца до раскрснице за Летенку и Врдник. 

Како је Мировић казао, обнова Гребенског пута ће дати додатни потенцијал за развој туризма на Фрушкој гори, и других активности које та планина може да пружи туристима, излетницима и грађанима. 

Мировић је навео и да на иницијативу Покрајинске владе у току и други радови на обнови путне инфраструктуре у сремским општинама Инђија, Ириг, Сремски Карловци, затим на путном правцу од Бегеча до Бачке Паланке, од Опова до Дебељаче и друго.

Р. Д.

Фото: vojvodina.gov.rs
Фото: vojvodina.gov.rs

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести