Обрадовић: Бирачки списак нам је уређенији него икад

БЕОГРАД: Бирачки списак нам је уређенији него икад, изјавила је вечерас министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и навела да они који се жале да списак није добар ништа не чине да то поправе.
izbori, Tanjug
Фото: Танјуг/видео

Кажу да је неко њихов ко није жив добио позив за гласање, а шта су сами урадили и да ли су то пријавили, запитала је министарка у разговору за Танјуг телевизију.

Оценила је да су спискови исправни колико је то могуће у ситуацији када се стање стално мења, јер једни људи умиру а други постају пунолетни.

Навела је да је међустраначким дијалогом договорен много детаљнији увид у бирачки списак на свим бирачким местима.

Странке ће учествовати у надзору. Имамо три места у посебној радној групи која ће пратити бирачки списак и три места за странке које нису потписале а можда се предомсиле и желе да убаце своје људе у радну групу, истакла је Обрадовић, уз оцену да "суштина победе на изборима није да ли ћете имати увид у бирачки списка него рад на терену и ваш политички програм".

Упитана да је на изборној скупштини Српске напредне странке била за то да се разматра питање избора председника странке, рекла је да била међу већином која не жели да отвара питање председника странке.

Јасно нам је да Александар Вучић треба да остане на месту председника странке. Он је желео да о томе причамо у мају по завршеним изборима и упоран је у томе да се склони и да неко други дође на то место, рекла је Обрадовић.

Истакла је да она лично не види никога његовог политичког ауторитета и угледа да би могао да га наследи и да не зна зашто би "најспособнијег међу нама померали у страну како би неко међу нама вежбао како се води највећа политичка странка у земљи".

Истакла је да се нада да ће се и Александар Вучић предомислити и испунити жељу свих у странци који желе да он остане њен председник.

Раније информације да она заједно с Небојшом Стефановићем прави нову странку назвала је играријом опозиције.

Ја не могу да улазим у релације Небојше Стефановића и Александра Вучића. Нема довољно информација о томе, али могу да кажем да све што сам научила о политици, научила сам од Александра Вучића и радићу са њим све док му је потребан сарадник као што сам ја, рекла је Марија Обрадовић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести