Обрадовић и Весић на Суду

БЕОГРАД: Суђење по тужби лидера Двери Бошка Обрадовића против заменика градоначелника Горана Весића за повреду угледа и части, одложено је данас на захтев Обрадовића, након што је Весићев правни тим поднео контратужбу.
1
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Суд је о контратужби данас обавестио Обрадовића, после чега је његов правни тим затражио од суда кратко одлагање, како би се припремили за следеће рочиште.

Обрадовићев правни заступник Владимир Тодорић рекао је новинарима да ће следеће рочиште пред Првим основним судом бити одржано крајем фебруара.

Обрадовић и Весић су јутрос на суд дошли у исто време, нешто пре девет часова, а испред суда окупили су се и грађани који подржавају заменика градоначелника, који су скандирали "Бошко фашисто".

Дведесетак окупљених носили су транспаренте на којима пише "Бошко ти си силеџија", "Фашисто", "Бошко где ти је тестера", "Бошко је фашиста".

Обрадовић је тужио Весића за повреду части и угледа, јер га је заменик градоначелника јавно називао "фашистом".

Припремно рочиште одржано је у новембру прошле године, када се Обрадовић није појавио у Суду.

Весићев правни заступник Немања Алексић рекао је после припремног рочишта да је одбрана затражила од суда да одбије тужбени захтев пре пуштања у расправљање на основу, како је рекао, опште познате чињенице да је Обрадовић "декларисани фашиста љотићевске провенијенције".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести