Обрадовић: Отворени смо за разговор о сарадњи уз услове

БЕОГРАД: Лидер опозиционог покрета Двери Бошко Обрадовић најавио је данас самостални излазак на изборе у Београду, поручио да су отворени за разговор и сарадњу са опозицијом уз одређене услове, а ДрагануЂиласу, који је најавио кандидатуру за градоначелника, замерио што је учествовао у власти која је нанела штету Србији.
Dveri, Boško Obradović  foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Обрадовић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије казао да ће Двери имати две кључне теме за Београд - породичну политику и децентрализацију, а да су отворени за разговор са колегама из опозиције о евентуалној предизборној сарадњи.

"Али свима, па и Драгану Ђиласу поставићемо питање, да ли су спремни за бескомпромисну борбу против криминала и корупције, да ли су спремни да истерају на чистац Синишу Малог и Горана Весића који ''морају завршити у затвору'' и да ли су спремни да се преиспитају све власти и позову на одговорност они који су опљачкали народ", рекао је Обрадовић.

Они који су спремни могу бити наши коалициони партнери, они који нису, нема разлога ни да нас зову, поручио је лидер Двери.Највећа замерка што се тиче Драгана Ђиласа јесте учешће у једној власти која је у то време ојадила Србију и која је нанела много штете нашој економији и држави, објаснио је Обрадовић, а када је реч о вођењу града о томе, каже, може да се коментарише.

"Није овде ствар само сменити Александра Вучића и Синишу Малог - да то је прва ствар, то је најважније, али истовремено је веома важно сменити Вучихеву политику и читав корумпирани систем", рекао је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести