Обрадовић представио председнички програм на Савиндан

БЕОГРАД: Лидер Двери Бошко Обрадовић званично је данас, на дан славе покрета, Савиндан, представио своју председничку кандидатуру и најавио званичан почетак кампање.
1
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Обрадовић је у Београду на обележавању славе рекао да није случајно да баш на Савиндан званично представља своју председничку кандидатуру у име Двери и Патриотског блока, подсећајући да је пре 23 године основан часопис Двери и да од тада странка стоји на "светосавском темељу и на три политике – љубав према породици, отаџбини и слободи".

Он је рекао и да преузима личну одговорност да кандидује "потпуно другачију и нову визију Србије".

Казао је да верује у српски народ и себе, додајући да председнички програм има пет тачака и оцењујући да око њега може да се обједини већина народа.

Тих пет тачака су, каже - "да државу вратимо народу, да у Србији вратимо правду и да обичан човек и његова породица буду заштићен законом, да народу вратимо понос, да се поносимо и својим језиком и својим писмом и својом историјом и својом традицијом".

Обрадовић је новинарима рекао и да се залаже за заштиту пољопривредника, домаћег предузетника и привредника опште.

"Да заштитимо животну средину, да будемо еколошке партиоте и да грађанима обезбедимо здравуводу, ваздух и храну", рекао је Обрадовић и додао да се залаже за слободне институције, медије и поштене изборе.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести