Обрадовић прети судијама Уставног суда лустрацијом

БЕОГРАД: Лидер Двери Бошко Обрадовић поново је данас затражио да се Уставни суд изјасни о иницијативама о поништавању избора, које је тај покрет поднео, и оптужио судије да не суде по уставу и закону већ по налозима власти.
bosko obradovic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Он је на конференцији за медије коју је одржао пред зградом Уставног суда поново прочитао имена судија и упро прстом у њих, уз тврдње да су најмање троје њих чланови СНС, од којих траже оставке, а осталих 10 да, како каже, "почну да раде посао " и запретио да ће у супротном сви они бити лустрирани након, како најављује, политичких промена и смене актуелне власти.

"Судска одговорност за сваког ко је кршио Устав и законе и лустрација, забрана бављења било којом јаном функцијом, тема је коју данас почињемо испред Уставног суда", рекао је Обрадовић новинарима.

Обрадовић је рекао да је уверен да ће врло брзо бити ванредних избора на свим нивоима, а то очекује јер је, како каже, стање неодрживо, диктатура огољенија него пре избора, а сви схватају да нема демократије и опозиције у скупштинама.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести