Обрадовић: Спреман сам за разговоре о промени власти у Београду

БЕОГРАД: Председник Српског покрета двери Бошко Обрадовић изјавио је данас Тањугу да је на београдском нивоу спреман да сарађује са свим опозиционим странкама које желе да промене актуелну власт у српској предстоници и формирају нову.
bosko obradovic RHA
Фото: Дневник (Радивој Хаџић)

За Обрадовић је како каже, проблематично то, што се још увек не знају резултати избора у Београду, што има велики број неправилности и што се не зна на коликом броју бирачких места ће избори бити поновљени.

"Све то уноси додатну неизвесност у погледу резултата у Београду. Оно што се до сада може видети је да је досадашња власт, на челу са Гораном Весићем, реално изгубила те изборе и да су пали испод 50 одсто подршке СНС и СПС, што говори да је опозиција победила у Београду и зато сам и рекао да опозиција, ако може да се договори, треба да формира владајућу већину у Београду", поручио је Обрадовић.

Што се тиче сарадње на нивоу Републике, Обрадовић истиче да ту не зависи од персоналних или страначких питања, већ од политике и да ће Двери разговорати са свима, али да имају своје црвене линије.

"Ми не можемо бити део ниједне владе која се одриче КиМ, која жели у НАТО, или која признаје лажни и измишљени геноцид у Сребреници. То су наше црвене линије. Ми желимо да будемо део власт, али не по сваку цену. Не по цену да изневеримо наша предизборна обећања и наш програм", наглашава Обрадовић.

На питање да ли је спреман да учествује у протестима опозиције због наводне изборне крађе, Обрадовић каже да је његов покрет увек спреман за протесте и да су они јуче читавог дана представљали јавности бројне нерегуларности које су се дешавале на изборима широм Србије.

"Оно што пре свега желим да чујем и видим то су резултати београдских избора који се још пребројавају и став Градске изборне комисије, па ћемо се након тога изјаснити шта и како", поручио је Обрадовић.

На питање да ли је задовољан резултатима избора, Обрадовић истиче да су освојили два или три пута више гласова него што су им предвиђали.

"Наравно да смо задовољни. Ово је један нови почетак за Српски покрет Двери и мене лично. Бити међу четири најбоље пласирана председничка кандидата, дуплирао сам резултат са председничких избора 2017. и то је просто узлазни пут за Двери и мене", наглашава Обрадовић и додаје да ће се сада у Скупштинама Србије и Београда доказивати квалитетним предлозима закона и дискусијама.

Поновни улазак Двери у парламент значиће снажну одбрану државних и националних интереса Србије и то је сигурно велики добитак за сазив Народне Скупштине Србије, одговара Обрадовић на питање шта ће донети повратак његовог покрета у српски парламент.

Повратак Двери, каже лидер тог покрета, донеће Србији снажан патриотски блок странака који су за очување КиМ у саставу Србије, који су против увођења санкција Русији и против чланства у НАТО.

"С друге стране, унећемо и друге социјалне и економске теме као што је подршка домаћој привреди и пољопривреди, оно што ми зовемо економски и еколошки патриотизам. Затим бригу о здрављу грађана, здравом ваздуху, здравој земљи, води, храни. Наравно, ту је борба против корупције, по којој сам био познат и када сам био народни посланик у претходном скупштинском сазиву", поручује Обрадовић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести