Обрадовић: Треба нам нови национални договор о одбрани КиМ у саставу Србије

БЕОГРАД: Лидер Двери Бошко Обрадовић оценио је да је Србији потребан нови национални договор о одбрани Косова и Метохије, као и да су национално уједињење и заједничка стратегија свих структра друштва и државе најбољи одговор на све веће притиске и све отворенији терор над српским странонивштвом у покрајини.
s
Фото: Youtube Printscreen

"У тај Нови национални договор треба да се, поред Народне скупштине и Срба са КиМ, укључе и СПЦ, САНУ, Матица српска, као и представници Срба из региона и расејања. Само на тај начин можемо доћи до националног јединства и најбоље стратегије за реинтеграцију КиМ у пуни уставно-правни поредак државе Србије", навео је Обрадовић.

Обрадовић у саопштењу наглашава да је КиМ најважније српско национално питање данас и додаје да ту нема места за партијашење, те да је ново и неопходно национално јединство могуће постићи и то само о новој политици.

"Све већи притисци којима је држава Србија изложена од стране Запада да што пре морамо признати лажну државу Косово као независну, као и све отворенији терор над Србима од стране сепаратистичких албанских власти на КиМ, траже заједнички одговор свих структура нашег друштва и државе", навео је Обрадовић који је и републички посланик.

Каже и да је ново национално јединство могуће постићи само у вези с новом политиком, јер тврди да досадашња политика о питању КиМ није дала резултате и мора да се мења. Обрадовић оцењује да је време да променимо и преговараче и преговарачку платформу. Према његовим речима, о светој српској земљи не сме да одлучује један човек или једна политичка листа, већ је потребно направити широки национални договор о одбрани и очувању КиМ у саставу Србије.

Обрадовић каже да је тај процес почео у новом сазиву Народне скупштине где се чују нови политички гласови, али и на самом КиМ где Српска листа више није једини глас Срба на КиМ.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести