Обрадовић: У септембру ћемо знати на чему смо са условима

БЕОГРАД:  Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да се дијалог власти и опозиције коначно убрзава и да ће се у септембру знати конкретније информације по питању изборних услова.
1
Фото: Танјуг/ Јадранка Илић

"Желим да кажем да је ово први округли сто између власти и опозиције после 1992. године, то вам најбоље говори о стању српске демократије", рекао је Обрадовић и оценио да је "трагично" да се поново прича о слободним медијима и поштеним изборима.

Обрадовић је додао да је добро што је дошло до састанка и да је, како је рекао, "клупко почело да се одмотава".

"Добра вест је да ћемо ускоро знати на чему смо", рекао је Обрадовић новинарима после дводневног дијалога у Палати Србија.

Он је додао да је и у једној и у другој рунди дијалога речено да се све мора завршити шест месеци пре првих избора, а то значи да би, како каже, следећи долазак европарламентараца требало да буде и последњи корак дијалога.

"Европарламентарци су преузели на себе сву одговорност и они најкасније до 1. септембра треба да израде Радни документ о изборним условима који ће онда бити послат свима нама на дефинитивно усаглашавање. То значи да ће они имати у виду све предлоге које је опозиција до сада изнела и да ће пробати да нађу средњи пут између власти и опозиције који би коначно омогућио демократске изборе у Србији", рекао је он.

Обрадовић је прецизирао да ће се када 1. септембра добију тај документ о њему изјаснити и најавио да ће Двери учествовати на следећој рунди дијалога 17. и 18. септембра, за коју сматра да ће бити последња у оквиру дијалога власти и опозиције и на једном и на другом колосеку.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести