Обуставити поступак против припадника УНМИК на КиМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: УНМИК је послао још један захтев тужиоцу у јужној, албанској Косовској Митровици Шукрију Сили да обустави кривично гоњење службеника Мисије УН, Србина Дејана Димовића, преноси Косов онлајн писање приштинског листа "Бота сот". 
1
Фото: Youtube Printscreen

Листа наводи да је такав захтев упутио специјални представник генералног секретара УН и шеф УНМИК на КиМ Захир Танин, а да је Сила, у одговору на тај захтев, позвао УНМИК да укине имунитет Димовићу и затражио да Танин "пази на понашање свог особља" које, према његовим наводима, напада полицију и помажу криминалним групама на северу Косова у њиховим активностима. 

Полиција на КиМ је 28. маја ове године извела акцију на северу Косова, током које су ухапшени припадници УНМИК-а Дејан Димовић и руски држављанин Михајло Красноченков, који су, наводно, како преноси "Бота сот", покушали да зауставе припаднике специјалне јединице Косова током те акције.

Против Дејана Димовића покренута је истрага, а приштинска штампа тврди да је он "познат и као члан паралелних структура на северу и агент српских тајних служби". 

Двојица припадника УНМИК су неколико дана након притварања пуштени на слободу, након оштрих реакција високих представника УН. 

После указане медицинске помоћи у Косовској Митровици, Красноченков је пребачен у Београд на даље лечење, а Димовић је пуштен на кућно лечење. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести