Одбор о пореским законима и избору члана Савета гувернера

БЕОГРАД: Одбор за финансије разматрао је данас више законских предлога који ће сутра бити на дневном реду нове седнице скупштине и поново предложио Миладина Ковачевића за избор за члана Савета гувернера Народне банке Србије.
odbor_finansije
Фото: Танјуг (видео)

Одбор је претходно констатовао престанак мандата Миладину Ковачевићу на место члана Савета гувернера НБС, а мандат му је истекао 20. новембра.

Ковачевића је на нови мандат у савету гувернера НБС предложила посланичка група “Александар Вучић - за нашу децу”.

Чланови Савета гувернера се бирају на период од пет година и могу поново бити бирани.

Ковачевић је присуствовао седници одбора на којој је истакао да му је главна преокупација Савет за координацију мера за подршку расту БДП-а који је 2015. године основао тадашњи премијер Александар Вучић.

Ковачевић је истакао да се у Савету налазе представници Републичког завода за статистику, Привредне коморе Србије, више министарстава, Народне банке Србије и навео да је тај Савет постао оруђе за вођење економских политика.

Одбор за финансије је разматрао и измене Закона о пореском поступку и пореској администрацији, о републичким административним таксама, о порезима на имовину, као и изменама Царинског закона и измене Закона о царинској служби.

Одбор је такође разматрао и више предлога закона о зајмовима који ће се такође наћи на дневном реду сутрашње седенице парламента.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести