Одбор за етику: Неакадемско понашање Малог у изради доктората

БЕОГРАД: Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду на данашњој седници преиначио је одлуку Наставно-научног већа Факултета организационих наука и једногласно утврдио постојање неакадемског понашања Синише Малог приликом израде докторске дисертације.
Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Republike Srbije Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како је наведено у саопштењу Одбора Мали је у дисертацији "Креирање вредности кроз процес реструктурирања и приватизације – теоријске концепције и остварени резултати у Србији", одбрањеној на ФОН-у 2013. године, учинио повреде из члана 22. Кодекса професионалне етике. Заузет је став да је у делу дисертације "дословно преузимао текстове односно целе пасусе из текстова других аутора, без наводења имена тих аутора".

"Одбор за професионалну етику је констатовао да предложену меру јавне осуде декан ФОН није изрекао, а изрицање мере је у надлежности декана факултета", наводи се у саоштењу.

Одбор за професионалну етику доставиће коначно Решење Сенату Универзитета ради "поступања у складу са Правилником о поступку поништавања дипломе и додатка дипломи".

Мали: Интересује ме буџет, о докторату у наредним данима

Министар финансија Србије Синиша Мали рекао је данас поводом одлуке Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду да је за њега данас тема Предлог буџет за 2020.годину и додао да ће о докторату говорити у наредним данима.

“Знам колико знам, знам да то нисам урадио, а то што неком ова тема значи из политичких разлога, то не могу ни да коментаришем. У сваком случају у наредних неколико дана ћу се обратити И на ту тему, а сада, да будем искрен, интересује ме буџет Србије и да се позабавим оним за шта сам плаћен од грађана Србије”, рекао је Мали за Танјуг.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести