Односи са Мађарском на највишем могућем нивоу

БЕОГРАД: Односи Србије и Мађарске су на историјски највишем могућем нивоу, о чему сведоче учестале активности српских званичника и добри односи председника Александра Вучића и премијера Виктора Орбана, изјавио је данас председник Посланичке групе пријатељства са Мађарском Предраг Рајић након састанка са делегацијом Директората за спољне послове Парламента Мађарске.
budimpesta, pixabay
Фото: pixabay.com ilustracija

Рајић је током разговора са гостима из Мађарске у Скупштини Србије истакао да су односи две земље историјски и пријатељски, и додао да постоји простор за унапређење сарадње у свим областима, саопштено је из Скупштине Србије.

Наводи се да је он указао на значај парламентарне сарадње, јер скупштине чине посланици који представљају глас народа и самим тим могу да утврде конкретне предлоге за додатно унапређење сарадње.

Рајић је истакао да се мађарске власти брину о српској националној мањини као и руководство Србије о мађарској мањини у Србији.

„Српски и мађарски интереси поклапају се толико да нам је скоро све заједничко осим језика“, истакао је Рајић.

Шеф делегације Директората за спољне послове Парламента Мађарске Петер Шарди изразио је задовољство посетом и сложио са Рајићем да су односи две земље на завидном нивоу.

Шарди је додао да је циљ ове посете да се још више оживи парламентарна сарадња, и позвао чланове ПГП са Мађарком да посете мађарски Парламент.

Он је подсетио да се ове године у Будимпешти одржава састанак председника парламената југоисточне Европе и изразио наду да ће учешће на предстојећем састанку узети и председник Народне скупштине Републике Србије.

Шарди је рекао да администрација Мађарске пружа пуну подршку Србији на њеном европском путу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести