Одржан протест у Београду, Ђилас и Стефановић на челу

БЕОГРАД: Протест на који је позвао део опозиције окупљен у Савезу за Србију одржава се вечерас у Београду, а учесници су се окупили испред Филозофског факултета, одакле су кренули у протестну шетњу.
dragan djilas, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Протест назван "Стоп крвавим кошуљама" организован је, како је најављено, због напада на једног од осниваца Савеза за Србију, лидера Левице Србије Борка Стефановица и двојицу његових сарадника. 

Оснивач Савеза за Србију Драган Ђилас уочи скупа је рекао за Блиц да то није политички, већ грађански протест против насиља. 

Он и Борко Стефановић предводе колону демонстраната, одмах иза транспарента на којем је исписан назив протеста.

На протесту су потпредседници Народне странке Никола Јовановић и Мирослав Алексић, лидер Двери Бошко Обрадовић, председник ДС Зоран Лутовац, функционер ДС Радослав Милојичић Кена, председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић...

Протестна шетња иде поред Скупштине Србије и зграде Радио-телевизије Србије, па назад, Македонском улицом, до Трга републике. 

Нема страначких обележја, а грађани носе транспаренте "Неонаци Напредњаци", "Мајо, Маријане", "Свом снагом у главу", "Зашто ћутиш Европо"... 

Поједини учесници дувају у пиштаљке. 

Борко Стефановић и још двојица страначких колега нападнути су 23. новембра у Крушевцу пред трибину Савеза за Србију. 

Веома брзо ухапшени су, како је саопштило Министарство унутрашњих послова, осумњичени за напад, иначе тројица Крушевљана. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести