ОЕБС са жаљењем гледа на нападе на Србе на КиМ

БЕОГРАД: Мисија ОЕБС-а на Косову забринута је због учесталих напада на Србе и њихову имовину и са жаљем гледа на све што се догађа, саопштило је приштинско Министарство за заједнице и повратак након састанка министра Далибора Јевтића и амбсадора ОЕБС-а Јана Братуа.
oebs
Фото: Dnevnik.rs

Тема разговора били су инциденти у којима су Срби повратници мета, а тим поводом закључено је да је неопходно веће ангажовање свих институција у решавању безбедносних инцидената који су последњих месеци погодили српску заједницу и повратничке средине на Косову.

Амбасадор Брату је рекао да је ОЕБС појачао присуство у местима у којима су Срби повратници мета и да су предузети кораци у циљу институционалног решавања проблема.

Јевтић је захвалио амбасадору и мисији ОЕБС-а што адекватно реагује и осуђују инциденте који погађају невећиснке заједнице и њихову имовину.

Министар је оценио као неопходно да се сви заједнички активније укључе у заштиту права заједница и спровођењу закона.

Све заједнице треба да имају једнака права и уживају једнаку заштиту на КиМ и зато је потребна већа посвећеност и ангажман појединаца и институција на Косову, закључено је на састанку.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести