Омладина ДСС-а перформансом против фестивала Мирдита

БЕОГРАД: Омладина Демократске странке перформансом "Мирдта, лаку ноћ", исказала је противљење одржавању фестивала "Мирдита, добар дан", који данас почиње у Београду.
2
Фото: Танјуг/ Страхиња Аћимовић

Испред улаза у простор "Енџио хаба" у Добрачиној улици, где ће вечерас бити отварен фестивал, група младих ДСС-а поставила је десетак мањих плаката, са порукама "Добродошли - Алеја неговања српске културе на КиМ" и "Фестивал Мирдита, лаку ноћ", као и двадесетак ружа.

На осталим плакатима насловљеним са „Косовска култура" налазе се фотографије мартовског погрома Срба 2004. године на КиМ.

Фотографије приказују паљење и рушење српских манастира, као и касније оскрнављено гробље и куће са графитима такозване ОВК, док један плакат приказује певачицу Азизи из спота снимљеног у срушеној цркви Светог Николе у Приштини.

Чланови Омладине ДСС-а развили су и велики транспарент са поруком "Косово је Србија".

Председник Омладине ДСС Душан Стевановић рекао је да су извели перформанс, јер је циљ фестивала "Мирдита, добар дан", каже, промовисање "лажне и непостојеће косовске културе".

"Зато смо направили наш фестивал, чији је циљ да покаже алеју неговања српске културе на Косову и Метохији, и на који начин су Срби били учесници те такозване косовске културе", рекао је Стевановић.

Према његовим речима, организације и појединици који желе да на перфидан начин приказују сецесионистичке намере, не би требало да имају дозволу за улазак у централну Србију, "а камоли за организовање фестивала".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести