Опозиција не прихвата Весељијеву платформу за дијалог са Београдом

ПРИШТИНА:  Косовска опозиција не прихвата платформу коју је крајем прошле седмице представио председик парламента Кадра Весељи о дијалогу Београда и Приштине, којом је предвиђено да председник привремених косовских институција Хашим Тачи буде главни преговарач, пише приштински Зери. 
pristina tanjug
Фото: Tanjug

Опозиција сматра да је Весељијева платформа неприхватљива и да око ње нема саагласности.За опозицију је Тачи и даље неприхватљив као главни преговарач и захтеају да се таква платформа не примењује с обзиром на то да представља једнострани документ.

У међувремену политички аналитичари кажу да платформа за дијалог не би требало да говори о именима која воде овај процес, већ би требало да одреде контуре разговора или став Приштине према дијалогу, пише Зери.Они сматрају да ни влада, ни опозиционе странке нису заинтересоване за постизање консензуса о дијалогу са Београдом.

Председник Скупштине Кадри Весељи, који је и председник Демократске странке Косова, рекао је да ће овај документ помоћи постизању консензуса.„Чврсто верујем да ће овај документ који сам понудио да буде добра иницијатива за изградњу општег консензуса, тако да сви заједно стојимо и будемо у процесу дијалога, истовремено довршавајући процес чланства у УН за нашу независну и суверену државу. Зато идемо у дијалог“, рекао је Весељи.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести