Опозиција: Нисмо имали право на реплику ни на повреду Пословника

БЕОГРАД: Представници дела опозиционих странка изразили су данас у Скупштини Србије незадовољство начином на који је председник парламента Владимир Орлић водио седницу на којој се разматра извештај о преговорима са Приштином, тврдећи да нису могли да добију реч да реплицирају ни да укажу на повреду Пословника.
Skupstina Srbije/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

На конференцији за медије у холу Скупштине Србије потпредседник Демократске странке Миодраг Гавриловић оценио је да су били сведоци "правног насиља", због начина вођења седнице, на којој је, како је рекао, створена атмосфере линча према опозиционим посланицима који су представљани као издајници.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да опозиција убудуће неће поштовати Пословник, пошто га, како тврди, не поштују председници државе и скупштине.

„Показало се да смо били у праву што смо били против Орлића као председника Скупштине Србије, јер није достојан. Није се старао о Пословнику, није давао реплике и то искључиво у случају опозиције“, навео је Алексић и констатовао да су се представници власти одвикли од опозиције, и да им је било фино без ње.

Према његовим речима, председник је дошао да представи своје поразе, при чему је имао неограничено време.

Радомир Лазовић из посланичког клуба „Морамо-Заједно“ оценио је да је седница била усмерена ка томе да се Александар Вучић представи као спасилац Србије и Срба на КиМ.

„Злоупотребио је ову седницу представљајући се као стабилизатор, а он је нешто сасвим друго", оценио је Лазовић и замерио што Вучић није говорио о конкретним питањима која се тичу обичних људи као што је набавка лекова, личне карте, образовање, дипломе.

Његов колега из посланичке групе Небојша Зеленовић оценио је да је расправа "банализована".

"Не можемо чак ни да кажемо због чега смо против Извештаја. Цео дан не можемо да добијемо право ни на реплику, ни на повреду Пословника“, тврди Зеленовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести