Опозиција с представницима ЕП о изборним условима, медијима...

БЕОГРАД: Представници посланичке групе Зелено - леви клуб, Не давимо Београд, Морамо после састанка са известиоцем Европског паралмента за Србију Владимиром Билчиком казали су да су разговарали о стању демократије у Србији, изборним условима, функционисању парламента, али и стању у медијима.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Шеф посланичке групе Радомир Лазовић рекао је Танјугу после састанка да су указали на најважније ствари које посланици тог клуба виде у раду парламента,али и на то да медији не раде адекватно свој посао.

"Медији не раде адекватно свој посао, не извештавају на критички начин о власти, не дају довољно простора опозицији. И имамо и злоупотребе медија који нападају политичке неистомишљенике власти. Указали смо на злоупотребе у парламенту, на велики број анкетних одбора које власт подноси, што је потпуно неуобичајено, а којима се таргетирају неке организације и појединци", казао је Лазовић.

Он је додао да је Билчику пренето да међупартијски дијалог "није омогућио фер изборне услове".

"Имамо ситуацију да није дошло до раздвајања избора, што је важно у погледу наредних избора који су локални и ми из Не давимо Београд, којима су важна локална питања грађана, сматрамо да је то једна од најважнијих ствари", рекао је Лазовић.

Додао је да су то питања на која су указивали и у међупартијском дијалогу, али с обзиром да та питања носу разрешена, Лазовић је навео да је то доказ у каквом стању се налази наша демократија.

Заменица шефа посланичке групе Биљана Ђорђевић казала је да да су упознали Билчика с проблемима које су уочили током изборне кампање, с одуговлачењем у објављивању резултата избора и са тренутном ситуацијом у вези с формирањем владе.

"Просто нема разлога да се чека на формирање владе толико месеци. Упознали смо га и са оним што видимо као опструкције у функционисању парламента. Упознали смо их са тиме да су пре два дана посланици СНС поднели 21 предлог анкетних одбора, што је заправо исмевање важности парламента и обесмишљавање идеје о анкетним одборима", рекла је Ђорђевић.

Она је додала да су представницима ЕП пренели да се очекивања да ће парламент моћи да фукционише како би требало нису показала као исправна.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести