Опозиција тражи одузимање мандата Шћекићу, смену Божић

БЕОГРАД: Више опозиционих странака у Скупштини Србије тражи од Српске напредне странке да њихов посланик Далибор Шћекић врати мандат због, како наводе, сексистичких алузија током говора посланице ДС Татјане Манојловић.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Манојловић је то пренела новинарима у Скупштини Србије на заједничкој конференцији за новинаре посланичких група Народне странке, ДС, Морамо - заједно, Зелено - леви клуб, Српске странке Заветници, Нови ДСС, Двери, Уједињени.

“Док сам говорила за скупштинском говорницом посланик СНС је алудирао на орални секс. Нико није реаговао на то осим посланика опозиције. Ја тога, морам да признам, нисам била ни свесна јер сам била усредсређена на свој говор”, рекла је она.

Казала је и да опозиција тражи од председника парламента Владимира Орлића да покрене процедуру за смену потпредседнице Скупштине Сандре Божић која је, тврди Манојловић, додатно са места председавајућег понизила и увредила опозиционе посланице.

“Говорила је о томе да се ми проласком кроз део сале где они седе нудимо представницима СНС. То је недопустиво. Таква особа није достојна овог дом, а нарочито не функције коју обавља и инсистираћемо на томе да буде разрешена”, рекла је Манојловић.

Посланица ДС Драгана Ракић, којој је јуче изречена мера одузимања речи јер се жустро обраћала из посланичке клупе, током говора посланице СНС, а да није добила реч, рекла је данас новинарима да је њен говор била реакција на насиље.

“Ја сам устала и почела да говорим без микрофорна јер нам Орлић не даје прилику да говоримо у микрофон”, рекла је Ракић која тврди да је роком јучерашње седнице и опсована.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести