ОРФ: Опозиција није никаква алтернатива Вучићу

БЕЧ: Српска опозиција, која је хетерогена, а имовина лидера сумњивог порекла, није никаква алтернатива Александру Вучићу, који је поштован не само од председника Руске федерације Владимира Путина, већ и западних вођа, оцењује аустријске државна телевизија ОРФ.
Stefanović i Vučić, press  Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Протести показују да је део грађана Србије незадовољан, али од тога опозиција није успела да оствари политички капитал, додаје јавни сервис Аустрије у извештају са протеста у Србији.

Подсећа да у Србији хиљаде противника владе демонстрира већ недељама у Београду, Новом Саду и другим градовима против председника Вучића, којем пребацују да је ауторитаран, да ограничава слободе и не поштује расподелу надлежности, односно поделу власти.

Иако се протести опозиције шире, према ОРФ-у, тренутно готово нема шансе да озбиљно угрози положај српског председника.

ОРФ указује да опозицију, односно Ђиласа, Обрадовића и Јеремића, повезује само једног, а то је да им је заједнички непријатељ Вучић, али и недостатак популарности.

"Нема грађанин који би сву тројицу лидера опозиције позитивно оценио. Ако наступају заједно, опозиција губи на снази. Зато на протестима говоре уметници", констатовао је Срђан Богосављевић.

ОРФ наглашава да је Вучић најпопуларнији политичар Србије, поштован не само од Путина, већ и западних вођа.

Због тога, истиче аустријски јавни сервис, ЕУ и САД требало би да га подсете колико су важни слобода штампе и независно правосуђе.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести