Орлић: Бивши режим се припрема за изборну крађу у априлу

БЕОГРАД: „По свему ономе што данас знамо бивши режим предвођен његовим најекстремнијим делом, припрема изборну карађу у априлу ове године, на шта смо указивали више пута, а синоћ је Србија била запањена оним што је допрло до медија”, изјавио је потпредседник СНС Владимир Орлић на ванредној конференцији за новинаре.
Orlic  Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Он је поновио садржај аудио снимка који је синоћ емитован на ТВ Пинк на коме се чује како је члан градског Одбора Двери у Јагодини Стефан Вук Милановић у телефонском разговору некоме предлаже спиновање резултата референдума пре него што су избројани сви гласови и саопштени коначни резултати.

"Пошто резултати тек пристижу, да ми лепо изађемо са неким ставом, рецимо 44, 45 одсто и да то званично гурамо за Јагодину, да шерујемо. Ја цу да одрадим статистику, као што је РИК, даћу овом што ми је дизајнер да одради, да делује професионално и да ми ту извучемо излазност, колико је било за "не", а колико за "да" и да ми од тога направимо као да је у Јагодини гласано "не", подсетио је на Милановићеве на речи емитоване на аудио снимку Орлић.

Ово је синоћ чула и видела цела Србија, ово су аутентични снимци, овај човек Стефан Вук Милановић задужен је у Дверима за Поморавље, навео је Орлић и додао да је то доказ какву ће кампању да воде, какву ће лаж да пласирају, а оптуже Александра Вучића и своју државу.

"Кажу не знају тачан резлутат, али баш их брига, кажу сами измислићемо нешто", истакао је Орлић.

Онда ће, како навод,и то убацити на тајкунске медије и друштвене мреже и прогласиће победу на основу онога што су измислисли, како би оптужили Александра Вучића и сопствену државу за крађу.

"То смо видели у понедељак, уторак, среду када су ови људи организовали дмеонстрације на коју су доводили малолетну децу", рекао је Орлић.

Ту одвратну причу нису само радиле Двери, већ и Заветници, партија Бориса Тадића, Вук Јеремић и његова партија, нагласио је он и додао да је добро што је Србија могла то да чује јер све то тако они планирају да ураде и на изборима у априлу.

Они, додао је, од избора не очекују ништа,каже, јер знају да не могу да победе јер народ неће за њих да гласа. У овој држави они не могу да добију гласове, они ће опет овако да измишљају лажи да их шире по свим својим медијима, а имају онолико медија, то ће тамо да пласирају и лажно оптужују своју државу и шаљу туђу децу на улице.

Орлић је поручио да треба да се спроведе истрага ко је све у овоме учествовао и ко још планира да све ово ради у априлу месецу.

"У недељу је на апсолутно сваком бирачком месту свим овим људима и ванпарламентарним странкама било омогућено да прате изборни процес потпуно равнопаравно као што су то радили чланови парламентарних странака и то нико није омогућио пре Александра Вучића", изајавио је Орлић.

Рекао је и да је изборна комисија рекла да ће од 8.189 бити поновљени избори на само девет бирачких места и да је, сама Црта, невладина органзација која је политички против Александара Вучића, је саопштила да је оно нешто неправилности које је установила минорно, додао је он.

Коментаришући и емисију на телевизји Н1 из серијала "Јунаци доба злог" о председници владе Ани Брнабић којој је у чијем једном делу се повлачи паралела којом се алудира да се премијерка Србије понаша као "благајник у концентрационом логору" Орлић је рекао да они споствену државу упоређују са логором смрти, што је језиво, а онда оптуже људе, на основу тога да се понашају као запослени у логору смрти.

"То вам показује да су спремни на све да је њихова идеја да у априлу изазову хаос и крвопролиће, они на томе озбиљно раде, не занима их изборни дан и процес", навео је Орлић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести