Орлић поручио Ђиласу: У СРБ се данас пита народ, а не тајкуни

БЕОГРАД: Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић, коментаришући конференцију за новинаре Драгана Ђиласа, истакао је да тајкуни више не одлучују у Србији и да се данас пита народ.
Vladimir Orlić Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео

Поводом изјаве Ђиласа ће повећати плате у јавном сектору за укупно неких 600 милиона евра, упитао га је зашто то није урадио кад је био на власти, на самом челу "жутог предузећа".

Зато што му је баш толико, нешто више од 600 милиона евра, било потребно као званични приход за његове фирме. Имао је човек приоритете, навео је Орлић у саопштењу.

Данас Ђилас мисли, каже функционер СНС, да му је "лако да лаже о повећању плата", које су у односу на његово време већ значајно поправљене.

Нека се похвали просечном платом од 329 евра, минималном од 140 евра, коју је у Србији оставио, ако сме - да се подсети колико је ''достојанства'' било у тим примањима, истиче Орлић.

Кад обећава да ће "запослити људе", како наводи, нека сваком од 500.000 људи које су он и његов режим оставили без посла каже у лице: ниси ти стварно био избачен на улицу, све си то сањао.

Нека каже људима чије су породице остале без хлеба, деца без књига и перспективе, да ће им све то што је одузимао сада да им пружи - од њихових пара, јер сада ''гарантује''. Они једва чекају да му поверују и поново се нађу на улици, каже Орлић.

Према његовим речима, предузећа која су тајкуни у време Ђиласа и сличних "експерата" оглодали до костију "једва чекају да им ти исти поново показују како треба да се ради, да на десетине милиона евра испумпавају на маркетиншке услуге, како их је само вртео Ђилас преко својих фирми по РТС-у и Телекому".

Наводећи да Ђилас каже да није био одговоран за Републику, само за Београд, Орлић напомиње да он мисли вероватно да је више узео радећи исто са градским установама и предузећима.

А да је ојадио и друге, јесте. Иначе би имао можда цензус бар негде ван Београда, а нема га нигде, каже функционер СНС.

Према његовим речима, шта народу треба, Ђиласа се тиче таман колико и судбина полицајца, ког је оставио без посла јер се усудио да "његовом величанству тајкуну - шефу Тадићеве канцеларије - министру - градоначелнику", напише казну због бахате вожње.

Важно је само шта тајкунима треба: још власти и још пара? Јер то никад не зна за доста, сматра Орлић.

Једино у шта треба веровати Ђиласу је кад каже да би поништио све инвестиције, само ако му се укаже прилика. Стотине фабрика и погона које је Србији обезбедио Александар Вучић, а које су донеле стотине хиљада нових радних места, Ђиласу само кваре ''статистику'' његових неуспеха, неспособности, бахатости и лоповлука. И зато би их најрадије све затворио, ту је искрен, навео је Орлић.

Он каже да народ у овој земљи "једва чека да добије баш њих, њихове празне приче и стварну отимачину, уместо фабрика, путева и бољег стандарда које обезбеђују Александар Вучић и Српска напредна странка.

Зна то и Ђилас, зато и бежи од избора као од стварног испитивања порекла имовине. Међутим, и једног и другог ће бити, ту тајкуни више не одлучују. У Србији се данас пита народ, закључио је функционер СНС.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести