Ђилас: Бољи живот за шест месеци од преузимања власти

БЕОГРАД: Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас представио је данас програм “Србија 2020” који, како је рекао на прес конференцији, подразумева бољи живот за грађане шест месеци по његовом доласку на власт, а на констатацију да програм изгледа као предизборни, поновио је да његова странка неће изаћи на редовне пролећне изборе.
djilas
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Ђилас је рекао да је за спровођење програма, који, истиче, подразумева и веће плате за запослене у јавном сектору, потребно шест месеци, а да је “на грађанима да одлуче када ће се то десити”.

Могуће је ове године, ако данас почне оно што смо тражили од медија, да престану притисци на бираче, а ми бисмо за девет месеци могли да имамо изборе на којима ова власт не може да победи, тврди Ђилас.

На питање да ли за такав програм није било слуха у Демократској странци док је била на власти, Ђилас је одговорио да је очигледно да није, а каже да неке ствари у Београду он спровео.

Неке ствари су се спроводиле, али мали део. За неке друге очигледно није било снаге. Немојте мени то замерати, пошто сам ја био на градском нивоу, а, ако баш морате, ставите и то мени (на терет), казао је Ђилас.

Да је пола сата његовог програма слушало миллион људи, као за Нову годину председника СНС Александра Вучића, можда би, сматра Ђилас, неко и желео да провери да ли тај програм може да се спроведе.

Он каже да у овом тренутку за СНС и СПС гласа 1,8 милиона људи, по истраживању, како истиче, ''њихове'' агенције Ипсос, али, наводи, треба "склонити" 300. 000 "због притиска", а када би било слободних медија било би их, тврди, још 300. 000 мање.
Иначе, у програму “Србија 2020” стоји, између осталог, да би почетна плата лекара била 1. 000 евра, наставника 700 евра, васпитачица 700 евра, медицинских сестара и техничара 600 евра.

Добар део новца из буџета био би преусмерен са непотребних пројеката, као што су ауто-путеви од Крушевца до Чачка, Ниш -Мердаре- Приштина.

Ђилас предлаже и специјалног тужиоца за борбу против корупције, закон о пореклу имовине, те додао да све процедуре, таксе, камате и провизије све банке наплаћују у висини у којој то наплаћују банке у ЕУ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести