Орлић: Увреде Живковића на рачун председнице - скандал 

БЕОГРАД: Посланик Нове странке Зоран Живковић је најприземнијим увредама напао председницу парламента Мају Гојковић, изјавио је данас заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић наводећи да је Живковић тако показао и "примитиван и простачки" однос и према самој Скупштини. 
Vladimir Orlić / Tanjug
Фото: Tanjug

"Оно што се десило је скандал без преседана", рекао је Орлић новинарима у парламенту и навео да је понашање Живковића испод сваког људског достојанства.СНС, каже, одбацује овакве речи Живковића и његово понашање "са гнушањем и гађењем" и позива све да осуде овакво његово понашање, наводећи да је показао огољену мржњу. 

"Ово је огољена мржња која са собом носи деструкцију и физичко уништавање оних према којима је исказана мржња, чист огољен фашизам. Живковић и његова булумента кад год прозборе о фашизму говоре имајући у виду себе", рекао је Орлић.

Навео је да баш у сваком наступу "досовски кандидати у скупштини" показују мржњу коју носе и не могу да обуздају. Орлић каже да је Живковић кога је назвао представником Саше Јанковића изнео низ увреда на рачун председнице. 

"Поређење председнице скупштине са проституком, Србија зна да вреднује на изборима. Неће их бити ни у траговима, остаће у ружној прошлости ове земље", поручио је Орлић."Сваки пут када од те самозване елите будемо слушали о пристојности, поштовању жена, поштовању институција и достојанства парламента, нека се сети данашњег дана и свих речи изречених на рачун Маје Гојковић", рекао је Орлић. 

Орлић каже и да ни "Живковићев шеф" Саша Јанковић није имун на такво исто понашење према женама, наводећи да је увредио жену у телевизијској емисији. 

Понасање Живковића осудио је посланик Народне сељачке странке Маријан Ристичевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести