Османи: Не знамо детаље споразума о железници

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Председница Скупштине Косова Вјоса Османи изјавила је данас да нема детаљне информације о споразуму о железници потписаним у Берлину с Београдом, и да не може да га коментарише док не види његов садржај, извештава Економиа онлајн.
osmani
Фото: Tanjug/Video, arhiva

"Споразум нам није званично послат, када Скупштина Косова формално прими текст споразума, моћи ћемо да коментаришемо његов садржај", рекла је Османијева.

Како преноси Косово онлајн, она је рекла и да владајућа коалиција Самоопредељења и Демократског савеза Косова неће дозволити председнику Хашиму Тачију да води дијалог са Србијом јер је, према њеним рецима, Уставни суд јасно дао до знања да само премијер и влада могу да преговарају о споразумима.

"Од 3. фебруара, Косово има владу с пуним легитимитетом и та влада мора да преузме преговарачки процес, не само са Србијом већ са сваком другом државом. Улога председника је консултативна док улогу преговараца има Влада Косова", истакла је Вјоса Османи.

Она је још рекла да је заједницки став странака владајуће коалиције да се уместо такси уведе принцип реципроцитета, какав важи у односима суверених демократских земаља.

Вјоса Османи рекла је да све зависи од Србије, јер да Приштина не би предузимала такве кораке да Београд поштује споразуме и не води кампању против признања тзв. Косова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести