Отворена Галерија Београд, највећи тржни центар у региону

БЕОГРАД: Највећи тржни центар у региону "Галерија Београд" отворен је јутрос у оквиру Београда на води, а свечаној церемонији присуствује и председник Србије Александар Вучић.
Vučić na otvaranju najvećeg tržnog centara u regionu "Galerija Beograd"  Foto: Tanjug/video
Фото: Вучић на отварању највећег тржног центара у региону "Галерија Београд" Фото: Танјуг/видео

Вучић је током обиласка изразио задовољство изгледом "Галерије" и истакао да је дизајнерски изванредно направљена."Сада почиње да се пуни шпинг мол. Очекујемо у марту и априлу да ће се највише попунити, када будемо имали вакцину", рекао је Вучић.

Домаћини су га упознали са подацима да је "Галерија Београд" убедљиво највећи тржни центар у региону пошто има 300.000 квадратних метара укупне површине, 93.000 квадрата простора за издавање и 3.600 паркинг места.Председник је, након разговора са извођачима, рекао да је на градилишту Београда на води ангажовано 2.850 радника, само на Кули 300 радника, као и да има доста страних радника.

Дочекали смо, примећује, да и странци раде код нас, а не само да наши људи иду у иностранство.Отварању присуствују и председник компаније Еагле Хиллс Мохамед Алабар, премијерка Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали, градоначелник Зоран Радојичић и заменик градоначелника Горан Весић.

Галерија Београд биће највећи шопинг мол, забавна и гастрономска дестинација у региону.

Реч је о тржном центру на самој обали Саве са 300.000 квадратних метара укупне површине, 93.000 квадрата простора за издавање и 3.600 паркинг места.

У оквиру објекта биће око 300 локала и 50 ресторана, као и биоскоп са више од 1.700 места.

У Галерији ће се осим нових брендова представити и већ присутни брендови са својим премијум издањима.

Галерија Београд представља обједињени концепт шопинга, забаве и гастрономије какав до сада код нас није виђен.

То ће бити једини европски тржни центар на обали реке.

У понуди ће бити најбољи светски и домаћи брендови на једном месту, десетине кафића и ресторана, два забавна комплекса и биоскоп са најнапреднијом ИМАX технологијом.Инспирисана духом и улицама Београда, Галерија Београд је и својеврсни архитектонски подухват који овом делу града даје потпуно нови сјај.

Стакло и камен преовлађују у екстеријеру и савршен су додатак обали Саве, на коју се пружа импресиван поглед из ресторана и кафића.Унутрашњост Галерије Белграде не може се упоредити ни са једном грађевином тог типа у овом делу Европе.

Улице и тргови подељени су у целине које осликавају пулс града, а захваљујући фасадама и подовима од природних материјала и плафону од провидних панела, шетња кроз унутрашњост посетиоцима даје утисак да су напољу.

Алабар: ОтварањеГалеријеје остварење сна

Председник компаније "Егл Хилс" Мухамед Алабар изјавио је данас да је отварање објекта “Галерија”, у оквиру пројекта Београд на води, више од посла и да је то остварање сна српских званичника који су у њега веровали.

Алабар је на отварању “Галерије” захвалио српским званичницима на поверењу које су указали његовој компанији да учествује у изградњи таквог пројекта и истакао да је Србијиа невероватна земља у којој ради са задовољством.

“Честитам свима на брзини и истрајности да ово успе. Најлепша ствар на свету је када сте у стању да имате сан, визију или план, али још лепша је када имате довољно храбрости да то остварите до краја”, рекао је Алабар.

Истакао је да, када то каже, пре свега мисли на председника Александар Вучић и додао да је он човек који не жели само да сања, већ жели и да види како то изгледа у стварности.

Алабар је поручио председнику и да његова страст за економским напретком Србије долази до сваког грађанина, те подсетио да је у нашој земљи одувек велико питање било отварање радних места и економски развој, а да је сада економски напредак видљив.

Захвалио је свима који су били укључени у изградњу “Галерије” - извођачима, инжењерима, локалним архитектама и свима осталима који су са компанијом "Егле Хилс” одрадили посао до краја.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести