Отворено писмо породица КиМ жртава "великим патриотама"

БЕОГРАД: Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији је, у отвореном писму организаторима протеста у недељу, поставило питање зашто су баш тог 17. марта одлучили да на "погром одговоре погромом".
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM Foto: arhiv Kim
Фото: Foto arhiv Kim

"Понижавајуће је било да тог дана ми, породице киднапованих и убијених на КиМ, нисмо могли да минутом ћутања одамо почаст у спомен соби ''Косметске жртве'' и достојно обележимо 17. март, јер сте својим недоличним понашањем, виком и псовкама ви то нарушили", стоји у отвореном писму намењеном, како се наводи, "великим патриотама" из Савеза за Србију, Двери и "Један од пет милиона".

"Зар, ви ''патриоте'' нисте осетили потребу да тог дана одате пошту убијенима и сетите се монструозних злочина. Да ли је оно што сте урадили 17. марта 2019. године доказ да сте као власт ликовали 17. марта 2004. године, када нам албански злочинци убише Боривоја, Борка, Добривоја, Јану, Драгана, Бобана, Златибора, Ненада..., када затираше и затиру све што је српско на Косову и Метохији?" додаје се у тексту.

Из Удружења породица жртава поручују да нису кратког памћења.

"Знате да за време вршења ваше власти нама породицама жртава нисте дозвољавали да се чујемо и мирно протестујемо како би указали на почињене злочине над нашим члановима породица. Били смо достојанствени у својим протестима, али сте нам ускратили да се слободно крећемо, већ смо у колони са сликама жртава ишли тротоаром и тражили истину и правду", указује се у писму.

Из Удружења подсећају и да је 2001. и 2002. године из српских затвора ослобођено 2.108 албанских злочинаца и терориста озлоглашене УЧК. 

"Тада се нисмо одлучили да блокирамо државне институције, да блокирамо центар Београда и граничне прелазе, јер би опет трпео и био жртва наш народ. Хвала вам ''патриоте'', ми вам никада нећемо заборавити, а жртве никада опростити", додаје се у писму.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести