Пајић: Смањићемо цену вртића, изградити водовод и канализацију у селима

Др Александар Пајић, први на листи „Александар Вучић – за нашу децу“ и кандидат СНС за градоначелника у Шапцу истиче да су избори у овом граду специфични и можда најважнији од свих локалних.
1
Фото: Promo

„Наиме, на овим изборима буквално реч о опстанку Шапца, града који је девастиран, уништен и уназађен неодговорном влашћу криминалног тандема који чине Душан Петровић и Небојша Зеленовић. Већ 20 година Шапчанима владају ова двојица са својим сарадницима и мисле да је Шабац њихов. Тај слоган који користе заправо објашњава и илуструје њихов приступ градској власти, али и градској каси. То да Шабац није њихов, него да припада Шапчанима биће им јасно већ 21.јуна када се преброје гласови у нашем граду и када народ и Српска напредна странка почну победничко славље“, рекао је Пајић за Курир.

Оштар сте критичар Зеленовићеве власти. Шта му највише замерате?

- Небојша Зеленовић у овој кампањи обећава “куле и градове”, измишља немогуће и спреман је на све само да задржи фотељу градоначелника, власт и привилегије. Јер њему је само до тога стало. Он после 20 година нема више шта да обећа, јер за све што обећава, постоји питање зашто до сад није то урадио. Од 2015. године до данас Небојша Зеленовић ненаменски је из градског будзета потрошио 7 милиона евра. А док је трошио њихов новац, 42 шабачка села чекала су да им изгради канализацију. За све ове године 42 шабачка села нису добила ни метар водоводне ни канализационе мреже, Шапчани плаћају најскупљи вртић у целој Србији, по граду ничу градилишта без инфо табли. Не зна се ни ко гради, ни шта гради, а поготово колико то кошта.

 

Често истичете да Шабац озбиљно каска за другим градовима у којима је Српска напредна странка на власти. Шта је, према вашем мишљењу, Шабац пропустио за време власти Небојше Зеленовића?

- Шабац је, нажалост, пропустио шансу да се развије и крене крупним корацима у бољу будућност као сви српски градови. Са Српском напредном странком Шабац има будућност, Шабац јесте град будућности. Погледајте друге градове у којима је на власти Српска напредна странка. Шабац иза њих далеко заостаје. У Ваљеву је асфалтирано 97 км путева, а у Шапцу 80км локалних путева чека асфалтирање. Ваљево је финасијски стабилан град и поред Београда и Новог Сада је на трећем месту по кредитном рејтингу. Погледајте какво је чудо Српска напредна странка направила у Лозници.Изграђено је више од 76 км нових путева, реконструисано 47 км. Дошла је кинеска компанија „Минтх Аутомотиве Еуропе “, вредност инвестиције 100 милиона евра,америчка компанија Адиент, вредност инвестиције 20 милиона евра. Знате, једина велика инвестиција коју је Шабац добио је Јазаки који је у наш град дошао искључиво захваљујући председнику Србије Александру Вучићу. Небојша Зеленовић никада није ни покушао да направи мост сарадње са републичком влашћу у интересу Шапчана, али је зато безобзирно слагао 1000 људи да ће их запослити у челичани Данијели, која никада није дошла у Шабац, јер он није способан да је доведе. Зато ће Српска напредна странка одмах по преузимању власти у Шапцу у најкраћем року у Шабац довести два инвеститора и отворити нова радна места. Посебна проблем је што је потпуно запоставио социјалну политику. Како је могуће да у Лозници за време ванредног стања због корона вируса социјално угроженим грађанима буде подељено 13.000 хуманитарних пакета, а у Шапцу ниједан? То говори о врхунској неодговорности И игнорисању потреба оних којима је помоћ најпотребнија.

Ви сте кандидат Српске напредне странке за градоначелника Шапца. Шта су ваши приоритети?

- Наш план је јасан и конкретан и ми ћемо своја обећања, за разлику од Зеленовића, испунити. Прво смањићемо цену вртића у Шапцу, почећемо изградњу водоводне и канализационе мреже у шабачким селима, променићемо однос према пољопривредним произвођачима, који су неправедно запостављени. Наш пољопривредник кад дође у зграду локалне самоуправе мора да зна да је добродошао, а не да иде од шалтера до шалтера и да му се нико не обраћа. Средства из фондова која ће им бити доступна биће много већа. Располагаћемо градском касом одговорно, поштено И транспарентно. Асфалтираћемо 80 км сеоских И локалних путева, јер сматрамо да квалитет живота на територији Шапца мора бити исти без обзира на то да ли неко живи у центру града или на селу. Сви грађани су подједнако важни И то је оно што нас разликује од Зеленовића за ког сеоско становништво не постоји. Активно ћемо радити на реализацији пројекта изградње ауто-пута Рума-Шабац, као И на брзој саобраћајници Шабац-Лозница. Од Београда до Дрине за сат времена! То је наш циљ. И то је Александар Вуциц уцинио за Шабац И за целу Србију. Више је Александар Вуциц урадио за Шабац са Јазакијем И отварањем радова на ауто-путу И брзој саобраћајници, него Петровић И Зеленовић за 20 година власти. И зато позивам све Шапчане да 21. јуна гласају за број 1, за Српску напредну странку, за листу Александар Вучић- за нашу децу! Јер Шабац заслужује најбоље!

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести