Палма: Како се преноси корона? Дачић је није добио од мене

Кад ми је стигао резултат да сам позитиван, (Ивица) Дачић је седео поред мене. Он није добио корону. Дан пре тога сам грлио унуке, и њима није било ништа, рекао је Марковић у парламенту.
dacic i palma
Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

БЕОГРАД: Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма рекао је данас у Скупштини Србије да ће подржати измене и допуне Закона о заштити становништва од заразних болести, али је позвао стручњаке да му кажу како се преноси корона вирус.

"Кад ми је стигао резултат да сам позитиван, (Ивица) Дачић је седео поред мене. Он није добио корону. Дан пре тога сам грлио унуке, и њима није било ништа. Касније је један унук добио, али не од мене", рекао је Марковић у парламенту.

Позвао је поново струку да каже како се корона вирус преноси, јер се и посланик Јединствене Србије Војислав Вујић који је, каже, носио маску и није имао контакте са онима који су имали симптоме, заразио.

Марковић је навео да се поред Вујића, још један посланик Јединствене Србије заразио корона вирусом.

Он сматра да о корона вирусу не треба толико да се говори на телевизијама, јер се људима уноси страх.

"Министре, ми ћемо морати да смањимо мало, да се не говори о корони на тв станицама по три сата. Више се људи плаше короне него НАТО агресије. Тад су певали на мостовима", рекао је Марковић обраћајући се министру здравља Златибору Лончару.

Он је подвукао да лекарима свакако треба одати признање за све што раде.

Марковић је навео да му је драго зато што у изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести не стоји забрана рада и увођење полицијског часа.

Марковић: Заражена два посланика Јединствене Србије

Председник Јединствене Србије Драган Марковић рекао је данас да су два посланика те странке заражени корона вирусом.

Марковић је током обраћања у парламенту, где је у току расправа о изменама Закона о заштити становника од заразних болести, рекао да су на корону позитивни посланици ЈС Војислав Вујић и Славенко Николић.

Он је рекао да су посланици носили маске и да нису имали контакта са особама које су имале симптоме, те да не знају како су се заразили.

Вујић и Николић су претходних дана били у скупштинској сали, током трајања расправе о ребалансу буџета.

Марковић је позвао све грађане да поштују мере и да не долазе на посао уколико су заражени.

До сада ниједна посланичка група није објавила да је неко од њихових посланика заражен.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести